​Ce loc ocupă județul Iași la nivel național după profitul obţinut de firme

Data:

După profitul obţinut de firme suntem pe locul 10, podiumul fiind ocupat de Bucureşti, Ilfov şi Cluj. Punctele forte ale Iaşului sunt imobiliarele (construcţii şi închirieri), IT şi servicii de asistenţă medicală.

În topul judeţelor în care companiile realizează cele mai mari profituri, Iaşul se situează abia pe locul 10, cu un profit total raportat în bilanţul companiilor locale de un miliard de euro. Clujul, situat pe locul al treilea în clasamentul realizat de topfirme.ro, a obţinut anul trecut un profit total de 2 miliarde de euro, iar locurile 1 şi 2 au fost ocupate de Bucureşti şi de judeţul Ilfov. Construcţia de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, activităţi de realizare a softului la comandă şi închirierea sau subînchirierea bunurilor imobiliare au fost domeniile în care firmele au înregistrat cele mai mari profituri.

Topul firmelor oferă o imagine a ierarhiei judeţelor nu doar după profitul obţinut de firmele locale, dar şi după numărul total al firmelor active, după numărul de angajaţi sau după cifra de afaceri.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Patru români au murit într-un accident de autocar în Bulgaria

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO CREDIT: Gerd Altmann / Pixabay.com)

spot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Iată cea mai inutilă investiţie publică din ţară: „Telescaunul ruşinii”! Împlineşte 10 ani şi stă tot la ruginit. A costat 1,5 mil. euro

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...