Ce salarii se câştigă în universităţi? De la debutant la profesor plin: o analiză cu surprize!

Data:

Problema salarizării în învăţământul superior din România este una atât de complexă încât, în multe situaţii, nici cadrele didactice nu înţeleg toate elementele care compun fluturaşul de salariu de la finalul lunii.

„Ziarul de Iaşi” a făcut o incursiune în măruntaiele financiare ale universităţilor pentru a putea răspunde la întrebarea: cam cât câştigă, în medie, asistenţii, lectorii, conferenţiarii şi profesorii universitari. Diferenţele, chiar şi pe aceeaşi treaptă, sunt în unele cazuri uriaşe.

Cât câştigă un cadru universitar? Răspunsul este însă greu de oferit: doar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au fost înregistrate diferenţe de aproape trei ori între salariile de bază ale cadrelor didactice de facultăţile „mai sărace”, care au mai puţini studenţi, şi cele „mai bogate”, care au mai multe surse de venit. Deşi e vorba de persoane cu aceeaşi vechime şi aceleaşi norme didactice.

Continuarea în Ziarul de Iași.

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În Constanța, colectarea gunoiului se va face doar noaptea

Colectarea gunoiului în municipiul Constanța se va face pe...

Încă un beneficiu pentru polițiști: vor fi plătiți să facă școală

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat marți că, în vederea...

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 lei/mc, până la 31 martie 2023

Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 500...