Ce se întâmplă cu procedura de recuperare de la Romprest a prejudiciului de 243 de milioane de lei adus bugetului Sectorului 1 București

Data:

Consiliul local al Sectorului 1 are pe ordinea de zi hotărârea de mandatare a primarului Clotilde Armand privind recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei, adus bugetului Sectorului 1 prin contractul cu operatorul de salubritate Romprest și constatat de Ministerul Finanțelor, prin Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară, potrivit ordinii de zi a CL Sector 1 de vineri, 10 decembrie 2021, ora 14.

În iulie 2021, G4media.ro a relatat în exclusivitate despre raportul de control realizat de Ministerul Finanțelor care arată că Romprest ar fi produs un prejudiciu de 243,8 milioane de lei din fonduri publice în urma emiterii unor facturi cu tarife supraevaluate, dar și pentru servicii care nu există în contractul de salubrizare.

Procesul verbal al controlului este realizat de Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară din Ministerul Finanțelor, minister condus de Florin Cîțu în calitate de ministru interimar al Finanțelor. Ministerul a sesizat parchetul pentru deschiderea unui dosar penal.

În replică, Romprest a acuzat-o pe Cotilde Armand că ar fi dat declarații false inspectorilor de la Ministerul Finanțelor cu ocazia controlului efectuat la Primărie. Într-un comunicat de presă, Romprest a arătat că Primăria Sector 1 ar avea toate documentele referitoare la contractul de salubritate, deși în procesul verbal se arată că nu le-ar avea.

Articolul integral, pe g4media.ro!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

ULTIMA ORĂ Cutremur de 4,9 în Târgu Jiu

Un cutremur de 4,8 pe scara Richter a avut...

Aktual24: Cine sunt copiii de bani gata reținuți în cazul drogurilor din Sectorul 1

Surse apropiate anchetei privind suspectii in cazul dosarului de...

UPDATE Cristian Ghinea: doamna colonel SRI de la Fonduri Europene nu s-a mai prezentat astăzi la concurs

Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea...