Ce se poate face cu banii europeni: Primăria Sectorului 2 propune modernizarea Parcului Verdi prin PNRR

Data:

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, propune Consiliului local să adopte în şedinţa din 22 iulie un proiect de hotărâre care vizează modernizarea Parcului Verdi, unul dintre cele mari din sector.

Prin acest proiect se solicită acordul Consiliului General al Capitalei pentru transmiterea din administrarea Administraţiei Parcuri, Lacuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) în cea a autorităţii locale a Parcului Verdi pentru a-l reamenaja şi moderniza.

Potrivit referatului de aprobare, Primăria Sectorului 2 îşi propune să pregătească proiectul „Amenajare peisagistică Parcul Verdi” în vederea reintroducerii acestuia în circuitul public şi să obţină finanţare nerambursabilă, în special prin Programul Operaţional Regional pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov 2021-2027, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi din alte surse.

Imobilele care constituie Parcul Verdi sunt în proprietatea Municipiului Bucureşti şi în administrarea ALPAB.

Bucureștiul este capitala din UE cu cel mai mic procent de spațiu verde raportat la numărul de locuitori.

Valoarea totală cerută de România pentru PNRR este de 29,2 miliarde de euro, iar circa 2 miliarde de euro vor merge la proiecte dezvoltate de administrațiile locale. Proiectele trebuie să respecte ținta de mediu sau pe cea de digitalizare.


Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și G4 Media în cadrul proiectului “Cohesion Policy Booster in Romania: Closer to citizens”, un proiect Freedom House Romania, cofinanțat de Comisia Europeană/ DG Regio.

Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...