Ce spun managerii spitalelor din Iași despre dublarea alocației de hrană

Data:

De pe 1 iulie, cuantumul alocaţiei de hrană în spitalele de stat va fi dublat, valoarea urmând să fie de 22 de lei pe zi.

Până acum, pacienţii din spitale aveau mese zilnice în medie în valoare de 11 lei, din care administraţia unităţilor medicale trebuia să asigure cele trei mese, ţinând cont şi de necesarul zilnic de calorii, pe categorii de regimuri. Managerii spitalelor din Iaşi văd această modificare ca „o gură de oxigen”, având în vedere scumpirile din ultima perioadă, atât pentru alimentele de bază, cât şi scumpirile pentru alte produse şi servicii.

Astfel, pacienţii spitalizaţi, atât copii cât şi adulţi, vor primi hrană în valoare de 22 de lei pe zi, în timp ce bolnavii TBC şi HIV/SIDA, bolnavii de hepatită, cancer, diabet sau arşi vor avea o alocaţie mai mare, de 33 de lei pe zi, pentru aceste categorii nivelul alocaţiilor de hrană fiind şi până acum mai mare de 11 lei.

Ordinul mai prevede că pe lângă pacienţii spitalizaţi, vor mai beneficia de alocaţie de hrană în valoare de 22 de lei pe zi şi femeile care au născut, cât şi însoţitorii pacienţilor.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Incendiu la un spital din Târgu Jiu. Zeci de pacienţi evacuaţi

––––-

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...