Ce spun specialiştii şi părinţii ieşeni despre propunerea de a nu mai da coroniţe elevilor la sfârşit de ani

Data:

Un cadru didactic din Bacău a lansat o petiţie în care cere eliminarea premierii publice a elevilor la final de an şcolar. Cadrul didactic susţine că renunţarea la această practică ar însemna respectarea dreptului la intimitate al copilului. Ce spun specialiştii şi părinţii ieşeni?

Prof. dr. Constantin Cucoş, fost director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, afirmă că învăţământul trebuie să stimuleze şi să aprecieze deschis performanţa, realizarea şi avansul fiecărei persoane. „Statornicirea şi admiterea unui sistem de premiere în şcoală este în consens cu nevoia statornicirii unui cadru stimulativ pentru un etos meritocratic în care fiecare să conştientizeze care îi este valoarea sau rangul dintr-un anumit punct de vedere. Şcoala trebuie să ne înveţe că fiecare dintre noi suntem diferiţi – unii pot mai mult, alţii mai puţin, cel puţin din anumite puncte de vedere.”, explică prof. univ. dr. Constantin Cucoş. „Va fi o problemă legată de criteriile de departajare. Trebuie mizat pe un sistem cumulativ, în care să conteze atât rezultatele la evaluările formative, pe parcurs, cât şi cele realizate la final de modul sau an şcolar, prin aşa-zisele teste standardizate”, spune el.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Primăria Iaşi, amendată drastic de Garda de Mediu pentru distrugerea spaţiului verde

––––-

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...