Ce spunea mama lui Oprișan despre domeniul pe care tocmai i l-a vândut și cum au lucrat instituțiile statului la vila baronului

Data:

PRESShub a prezentat ieri, în exclusivitate, tranzacția imobiliară dintre Lucia Gherarde, mama vicepreședintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, și acesta din urmă, prin care i-a vândut domeniul de 11.000 de metri pătrați în care locuiesc împreună, la prețul de doar 330.000 de euro.

Domeniul impresionant valorează cel puțin un milion de euro, potrivit estimărilor agenților imobiliari, având în vedere construcțiile și amenajările pe care le conține.

Citește și: EXCLUSIV | VIDEO Oprișan a cumpărat de la mama sa, cu 330.000 de euro, domeniul în care stă. Reacția liderului pesedist

Întrebată, în 2005, despre acest domeniu, mama lui Oprișan declarat ziariștilor că aparține ei și fratelui mai mic al lui Oprișan, Adrian, însă în actele de vânzare-cumpărare fratele mai mic nu figurează proprietar.

Mama lui Oprișan: „Nu este vila, este o casă cu 5 camere…”

Reporter: Doamna Gherarde, noi am vorbit cu domnul Oprișan, l-am întrebat dacă știe că vila de la Bolotești ar fi fost vândută și dumnealui ne-a spus să vă întrebăm pe dvs. Ați vândut vila de la Bolotești?

Lucia Gherarde: În primul rând nu este o vilă și n-am vândut-o pentru că nu este a lui Marian, este a lui Adrian, a mea și n-am de ce s-o vând.

Reporter: Deci n-aveți de gând s-o vindeți…

Lucia Gherarde: . Nu.

Reporter: Domnul Oprișan spunea că e pe numele dvs….

Lucia Gherarde. E pe numele meu pentru că Adrian m-a rugat pe mine, acum doi ani, ală micu, eu am acceptat, că el era plecat și am făcut pe numele meu. S-au scris tot felul de minuni, că e vila, că are 83 de camere, că are nu știu câte…

Reporter: Putem să știm cam cât a costat?

Lucia Gherarde: Nu știu, verificați actele, că sunt acte.

Reporter: S-au făcut speculații pe tema asta…

Lucia Gherarde. S-au făcut foarte multe speculații, să știți, multe, multe…

Reporter: Dar, așa, la o primă evaluare, cam cât ar costa?

Lucia Gherarde: Nu pot să vă spun exact. Sunt acte, verificați actele, faceți dvs. evaluarea, mergeți, o vedeți… Nu este vilă, este o casă cu 5 camere…

Reporter: Păi actele unde să le căutam? La Primărie?

Lucia Gherarde: Nu știți dvs.? Știți dvs. multe…

Reporter: Casa, dacă spuneți că-i casa, câte camere are?

Lucia Gherarde: Cinci camere.

Reporter: Păi așa ne-a zis și domnul Oprișan.

Lucia Gherarde: Știți ce se întâmplă? O vedeți lungă, are garaj făcut pe mijloc și are cinci camere și asta e, de asta vi se pare lungă așa. Dar este și cu Adrian, fecior’ miu ală mic, că el m-a rugat să vândă, să-l ajut, pe numele meu, că el era în Italia.

Reporter: Are piscină, dotări din astea super luxoase?

Lucia Gherarde: Nu are nimic super luxos. Vreți să mergeți cu mine într-o zi să vedeți?

Reporter: Dacă ne permiteți, o să mergem…

Lucia Gherarde: Eu vă permit și mergem împreună să vedeți că n-are nimic super lux și multe câte ați pus în spate, mai ales mie, m-ați făcut în tot felul, „babă urâtă” și în tot felul…

Reporter : Ne spuneți și nouă cam ce pensie aveți dvs.?

Lucia Gherarde: Cam ce pensie am eu? Vedeți la Oficiul de Pensii.

Reporter: Ați terminat casa?

Lucia Gherarde: Încă nu e gata.

Reporter: Cam când credeți ca o terminați?

Lucia Gherarde: Nu știu, deocamdată, de când tot scrieți și dați tot felul de minuni, nici nu mai vreau să mai aud. Muncești o viață, am muncit 37 de ani și mi-ați pus atâtea în spate fără să am nici o vină…

Reporter: Bine, doamnă.

Lucia Gherarde: Eu nu vă zic cu nici o răutate, să fiți sănătoși, să vă dea Dumnezeu sănătate, cu toată sinceritatea, casa este a lui Adrian și Marian mai puțin a contribuit.

Reportera: Cu ce firma a lucrat casa?

Lucia Gherarde: Cu ce firmă a lucrat casa? Păi să-l întrebăm pe Adrian, că a lucrat cu el în ultimul timp.

Reporter : El a contactat firmele?

Lucia Gherarde: Da, el a contactat că l-am rugat pe el.

Reporter: Bine, doamnă, mulțumim!

Lucia Gherarde: Cu multă plăcere, să vă dea Dumnezeu sănătate… (Interviu publicat în 2005 în Ziarul de Vrancea)

Citește și EXCLUSIV | VIDEO Oprișan a cumpărat de la mama sa, cu 330.000 de euro, domeniul în care stă. Reacția liderului pesedist

Instituțiile statului au lucrat din bani publici pentru utilitățile de la casa lui Oprișan

Un control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu a descoperit că apa și energia electrică ce alimenta utilajele care lucrau de zor la casa lui Marian Oprișan erau plătite din banii odobeștenilor, pentru că Marian Oprișan își „aranjase” un puț forat în curte și își „trăsese” și un TRAF ( n.r. transformator electric) de alimentare cu energie electrică publică.

De altfel, printr-o serie de tranzacții misterioase, o bucațică din domeniul public al Odobeștiului a fost cuprins în domeniul privat al familiei Oprișan.

În plus, presa a făcut fotografii în care utilaje ale unor firme locale de construcții, printre care și cele ale cunoscutului om de afaceri Corneliu Prunache, apropiat al baronului, știut „abonat” al contractelor pe bani publici în județul Vrancea, dar și utilaje ale SC Drumuri și Poduri SA lucrând de zor la ridicarea fortăreței.

Proprietatea mamei președintelui Consiliului Judetean Vrancea, pensionara Lucia Gherarde, s-a extins și peste aceea a vecinului Dan Radovici, fostul viceprimar al Focșaniului.

Marian Oprișan a confirmat că mama sa a cumpărat și proprietatea lui Dan Radovici, nevoit să-și dea demisia ca urmare a pachetului de legi anticorupție, dar și a scandalului „Piața Corupției” din 2002.

(Material preluat din Ziarul de Vrancea)


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...