sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăÎn lumeInternaționalCe strategie de testare COVID-19 au statele europene pentru a ține școlile...

Ce strategie de testare COVID-19 au statele europene pentru a ține școlile deschise

Deși au rate de vaccinare superioare României, statele din Europa au instituit măsuri suplimentare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus în rândul elevilor. În landul Bavaria din Germania, școlile fac minimum două testări pe săptămână tuturor elevilor.

Daniel are 10 ani și Alan 12. Sunt doi copii care merg la școli publice în Augsburg, în sudul Germaniei. Daniel este în clasa a cincea, Alan într-a șaptea. Au început școala pe 14 septembrie și până acum nu au stat nicio zi acasă. Au făcut deja opt teste rapide pentru a vedea dacă sunt infectați cu Covid. În vinerea de dinainte de începerea școlii, părinții celor doi au primit o scrisoare prin care li se explica cum va începe școala și care sunt măsurile dispuse de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirii cu nou coronavirus.

„Am aflat că vor merge la școală indiferent de rata de îmbolnăvire la șapte zile, cum se calculează la noi incidența Covid. Dar că vor face trei teste rapide de depistare a bolii pe săptămână, la școală – lunea, miercurea și vinerea. Toate sunt gratuite”, a povestit Iulian Solomon, tatăl celor doi băieți pentru Europa Liberă.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE