Ce trebuie știut despre administrarea dozei booster la 4 luni de la schema completă de vaccinare

Data:

Pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – RO Vaccinare – a sintetizat, sâmbătă, aspectele care trebuie înțelese cu privire la administrarea dozei booster la 4 luni de la schema completă de vaccinare:

Începând cu data de 17.01.2022, doza de rapel a vaccinului COVID-19 are recomandare fermă de a se efectua doar cu produse pe bază de ARN mesager (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 4 luni.

Administrarea dozei de rapel a vaccinului COVID-19 se recomandă mai ales următoarelor grupe populaționale:

1. persoane cu risc mare de expunere (personal medico-sanitar și social, personal din educație);

2. persoanele considerate vulnerabile (persoane cu vârsta peste 65 de ani și persoane cu boli cronice indiferent de vârstă).

Doza de rapel se va efectua la cerere pentru restul persoanelor cu vârsta peste 12 ani pentru care au trecut mai mult de 4 luni de la schema completă.

Pentru persoanele cu istoric de infecție cu SARS-CoV-2 și vaccinate cu schemă completă în antecedente nu este neapărat necesară, dar nici nu se contraindică doza de rapel a vaccinului COVID-19.

Administrarea dozei de rapel se va face prin programare în Platforma ROVACCINARE (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) sau prin prezentare direct în Centrele de vaccinare sau la medicul de familie.

Mai multe informații pe: https://vaccinare-covid.gov.ro/doza-de-rapel-booster/

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Istoria se repetă? De la Intermarium la Trei Mări

În contextul actualului conflict Ucraina – Rusia, România ar...