Cea mai bună afacere din lume: Ecoedil primește 25.000 de euro/lună de la IRO Iași ca să vândă aer în niște camere goale

Data:

O afacere tipic românească: Institutul Regional de Oncologie (IRO) plătește unui privat spații suplimentare de spitalizare, motivând că are capacitatea subdimensionată, dar cifrele arată că, în realitate, spitalul are în permanență 70-80 de paturi libere.

A doua „afacere” pentru banii publici: statul decontează integral 90 de paturi hotelului privat dedicat pacienților IRO chiar dacă sunt ocupate doar două paturi. Indiferent de gradul de ocupare, IRO plătește zilnic 90 de paturi, 365 de zile pe an. Suma ajunge lunar la 1230.000 de lei (circa 25.000 de euro) și este încasată de un privat, în timp ce spitalul de stat are zilnic 70 de paturi libere.

Citește și: Aktual24: Apar dovezi că grupul Wagner din Rusia se amestecă în luptele din Sudan pentru a pune mâna pe aurul lor

Sunt perioade lungi când hotelul din Tătărași funcționează cu 10-20% grad de ocupare, dar se achită câte 45 de lei cazare/zi pentru 100% capacitate. Săptămâna aceasta, Reporter de Iași a fost la fața locului și a găsit 20 de pacienți. Deci 70 de locuri sunt libere.

Alte 70 de locuri sunt neocupate și la Institutul Regional de Oncologie, deși rolul hotelului era tocmai de a absorbi excedentul de pacienți care nu mai au loc în spital. Ceva logic lipsește.

Continuare în Reporter de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Institutul Regional de Oncologie Iași / Facebook)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...

4 primari din Olt candidează singuri. Nimeni nu a vrut să li se opună | Reporter24

4 primari din Olt candidează singuri. Candidații la funcția...

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...