„Cei 26,35 kilometri blestemați”. Un tronson din Autostrada Transilvania a avut în 18 ani două rezilieri de contract și trei licitații. Urmează a patra

Data:

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API), cel mai important ONG care monitorizează proiectele majore de infrastructură din România, au anunțat miercuri că au confirmarea că licitația pentru cei 26,35 de km din Autostrada Transilvania, sectorul Chiribiș-Suplacu de Barcău, a fost anulată.

Potrivit API, acest proiect de infrastructură de transport început în teren în urmă cu 18 ani a trecut printr-o acordare directă, două rezilieri de contract și trei licitații. Urmează a patra.

„Record mondial negativ pe AutostradaTransilvania Chiribiș-Suplacu de Barcău. Avem confirmarea (captură mai jos) că responsabilii din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere au decis să anuleze licitația pe cei 26,35 kilometri blestemați. Hartă interactivă AICI.

Nu știm sigur dacă este o premieră planetară, dar poate ne spuneți voi dacă mai există în lume alt proiect de infrastructură de transport început în teren în urmă cu 18 ani și trecut printr-o acordare directă (Bechtel), două rezilieri de contract (Bechtel și Corsan-Corviam) și trei licitații (lansate în mai 2014, august 2017 și decembrie 2020). Urmează a… patra!

În 02.06.2022 vă spuneam povestea halucinantă a acestui tronson. Speram că a treia oară-i cu noroc, dar nu a fost să fie.

Așa cum vă explicam atunci, Erbașu, câștigătorul inițial, a fost contestat și contestatarul, Drum Asfalt-Trameco (grupul Selina), a câștigat definitiv descalificarea ofertei Erbașu. Iar în 26.07.2022, conform datării documentului, CNAIR declară inadmisibilă oferta Drum Asfalt-Trameco.

Motivul? Din ce informații avem, NU din cauza certificatului negativ rezultat din rezilierea contractului pe lotul vecin, Chiribiș-Biharia, ci pentru modalitatea de calcul a experienței similare (valoare proiecte similare construite anterior) a partenerului spaniol din asociere.

Rezultat automat? Anularea procedurii. Decizia CNAIR poate fi atacată de Drum Asfalt-Trameco în termen de 10 zile de la comunicare. La această oră nu știm când/dacă a fost comunicată, deci nu putem spune cert dacă perioada legală de atac s-a scurs sau nu.

Solicităm CNAIR să clarifice public dacă asocierea Drum Asfalt-Trameco a făcut sau nu contestație”, a transmis miercuri Asociația Pro Infrastructură pe pagina sa de Facebook.

Sursa imagine: Facebook / Aociația Pro Infrastructură

Citește și: O parte dintre cei implicați în Dosarul „10 august” ar putea scăpa definitiv de acuzații, prin prescriere. Acuzații grave ale procurorului Pîrlog

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Facebook / Aociația Pro Infrastructură)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prima zi de înscriere la examenul de Bacalaureat, cu angajații din învățământ în grevă generală de o săptămână

Calendarul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat 2023 a rămas...

Cele mai mari pensii pe bază de contributivitate din județul Iași

„Ziarul de Iaşi” a abordat zilele trecute subiectul pensiilor...