Cel mai bun elev al liceului de balet din Bucureşti: „Războiul dintre Ucraina şi Rusia face imposibil să mă gândesc la o carieră în teatrele mari din aceste ţări”

Data:

Parcă nu muşchii şi oasele îl ţin la un loc pe gălăţeanul Horia Bucur, cel mai bun elev la liceul de balet din Bucureşti. Ci muzica, mişcarea, graţia şi gingăşia.

 „M-am mutat acum, în clasa a XII-a, de la Liceul de Artă din Galaţi la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti. A fost un pas greu de făcut, dar absolut necesar pentru viitorul meu (…). Sunt cel mai bun balerin din liceu. Am trecut de prima etapă a Olimpiadei de Coregrafie, alături de colega mea Ana Toderică, obţinând punctaj maxim”, povesteşte tânărul gălăţean, pentru viata-libera.ro.

Țelul său principal după terminarea liceului este să se angajeze ca balerin, pentru că este o profesie în care e bine să te afirmi cât mai tânăr, pentru că ai puţin timp la dispoziţie. Abia apoi se va gândi şi la admiterea la facultate.

„Deocamdată, voi rămâne în România. Mai ales că războiul dintre Ucraina şi Rusia face imposibil să mă gândesc la o carieră în teatrele mari din aceste ţări, aşa cum mi-ar fi plăcut. Apoi m-am gândit că şi România are nevoie de balerini buni, de ce să merg să-mi caut norocul în altă parte, când pot munci şi aici?”, a mai adăugat Horia.

Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții de la Medicină Dentară sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seara că...

A murit actorul Alexandru Arşinel

Actorul Alexandru Arşinel a murit joi, la vârsta de...