Cel mai mare super-iaht din lume, confiscat de autoritățile germane după ce au descoperit că aparține surorii unui oligarh rus

Data:

Germania a confiscat cel mai mare super-iaht din lume, după ce „investigații ample” au stabilit că acesta este deținut de sora oligarhului rus Alișer Usmanov, sancționat de Occident din cauza relațiilor apropiate cu Kremlinul, informează The Guardian.

Poliția federală germană a anunțat joi că a confiscat iahtul “Dilbar”, de 600 de milioane de dolari (458 de milioane de lire sterline), după săptămâni de muncă minuțioasă de investigație financiară care a dezvăluit adevărata proprietate a iahtului, în ciuda unei rețele complexe de firme offshore.

Potrivit The Guardian, iahtul are pavilionul Insulelor Cayman și este înregistrat pe un holding din Malta, ambele, paradisuri fiscale preferate de “ultra-bogații” lumii.

Autoritățile germane au stabilit că iahtul era în cele din urmă deținut de sora lui Usmanov.

Usmanov, un magnat al telecomunicațiilor, a fost sancționat de Marea Britanie luna trecută, după ce fusese deja sancționat de UE și SUA.

Cu 15.917 de tone, Dilbar este cel mai mare iaht cu motor din lume după tonaj brut și are, de obicei, un echipaj de 96 de persoane, cu spațiu pentru 24 de pasageri în 12 apartamente. Iahtul are o piscină interioară de 25 de metri, saună și sală de masaj, cinema și două heliporturi.

Citește și: Panglici și simboluri ale Rusiei în R. Moldova. Panglica Sf. Gheorghe:  o istorie complicată, un simbol confuz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...