Cel mai mare super-iaht din lume, confiscat de autoritățile germane după ce au descoperit că aparține surorii unui oligarh rus

Data:

Germania a confiscat cel mai mare super-iaht din lume, după ce „investigații ample” au stabilit că acesta este deținut de sora oligarhului rus Alișer Usmanov, sancționat de Occident din cauza relațiilor apropiate cu Kremlinul, informează The Guardian.

Poliția federală germană a anunțat joi că a confiscat iahtul “Dilbar”, de 600 de milioane de dolari (458 de milioane de lire sterline), după săptămâni de muncă minuțioasă de investigație financiară care a dezvăluit adevărata proprietate a iahtului, în ciuda unei rețele complexe de firme offshore.

Potrivit The Guardian, iahtul are pavilionul Insulelor Cayman și este înregistrat pe un holding din Malta, ambele, paradisuri fiscale preferate de “ultra-bogații” lumii.

Autoritățile germane au stabilit că iahtul era în cele din urmă deținut de sora lui Usmanov.

Usmanov, un magnat al telecomunicațiilor, a fost sancționat de Marea Britanie luna trecută, după ce fusese deja sancționat de UE și SUA.

Cu 15.917 de tone, Dilbar este cel mai mare iaht cu motor din lume după tonaj brut și are, de obicei, un echipaj de 96 de persoane, cu spațiu pentru 24 de pasageri în 12 apartamente. Iahtul are o piscină interioară de 25 de metri, saună și sală de masaj, cinema și două heliporturi.

Citește și: Panglici și simboluri ale Rusiei în R. Moldova. Panglica Sf. Gheorghe:  o istorie complicată, un simbol confuz

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Anonimă din Iași prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”. Niciun politician corupt nu e anchetat

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții de la Medicină Dentară sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seara că...