Cel mai norocos om din lume are din nou noroc. Este protejat de Ministerul de Finanțe

Data:

spot_img

Ministerul de Finanțe nu va lua nici o măsură împotriva reprezentantului său în Comitetul de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) care a obținut câștiguri de peste 115.000 de euro din jocuri de noroc. Raul Petrescu este și supraveghetor, și jucător.

Raul Petrescu este reprezentantul Ministerului de Finanțe în cadrul Comitetul de supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Rolul acestui organism este deosebit de important.

Potrivit ordonanței de urgență din 2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, Comitetul de supraveghere aprobă echipamentele dedicate pentru organizarea acestor jocuri, emite licențe pentru firmele care organizează jocuri de noroc, aprobă regulamentele pentru tombole și alte extrageri de acest tip.

Raul Cristian Petrescu a fost numit în Comitetul de supraveghere al ONJN îm 2021, de către Florin Cîțu, pe vremea când era prim-minitru. Anterior, a lucrat ca vicepreședinte al ANAF, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, fiind numit în această funcție în 2019, de către Viorica Dăncilă.

După ce a ajuns în funcții înalte în aparatul central al statului, Raul Petrescu a devenit cel mai norocos om din lume.

Trei ani la rând, cel care s-a ocupat de combaterea fraudelor fiscale și acum de monitorizarea pieței jocurilor de noroc a menționat în declarațiile de avere câștiguri între 34.000 și 40.000 de euro anual, doar din pariuri sportive.

În ultimii trei ani, doar din pariuri sportive și doar de la o singură casă de pariuri – Superbet – Raul Petrescu a declarat că a încasat circa 115.000 de euro.

Citește integral despre câștigurile lui Raul Petrescu: Cel mai norocos om din lume: supraveghetorul jocurilor de noroc a câștigat 3 ani la rând peste 100.000 de euro din pariuri

Ministerul de Finanțe nu vede, nu aude

PRESShub a întrebat Ministerul de Finanțe, instituția care l-a trimis pe Raul Petrescu în Comitetul de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc cum privește remarcabilul noroc al acestuia.

Sorin Constantinescu, unul dintre cei mai apreciaţi experţi din industria de gambling din România a explicat pentru „Adevărul” de ce câștigurile dobândite de Raul Cristian Petrescu la pariuri nu pot fi reale. 

„Este o prea mare coincidență ca trei ani la rând să câștigi sume asemănătoare la pariuri, în jur de 30.000 de euro. Mai mult, câștigurile sunt realizate și la aceeași firmă lucru din nou imposibil pentru că de obicei persoanele care au astfel de obiceiuri folosesc mai mulți operatori de pe piață.

Citește și: VIDEO Dana Budeanu și vecinii au blocat ilegal strada publică pe care locuiesc

Repet, 100% nu este o chestie reală, iar acest lucru s-ar putea verifica foarte ușor la operatorul de pariuri pentru că acesta este obligat să țină evidența tuturor câștigurilor pe o perioadă de cinci ani. S-ar putea vedea atunci și pe ce și când a pariat și mai apoi câștigat Raul Cristian Petrescu.

Oricum este cert că avem o lacuna a legii. Să mă explic. Conform legii, cei care organizează jocuri de noroc sau pariuri nu au voie să joace. Totuși, interdicția nu există și pentru cei care autorizează și controlează această piață a jocurilor de noroc, respectiv pentru cei din Comitetul de supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, adică nici pentru Raul Cristian Petrescu. Sigur, nu este moral, zic eu, dar interzis prin lege nu este”, a precizat Sorin Constantinescu.

Am cerut Ministerului Finanțelor să ne spună dacă nu consideră că este cel puțin o incompatibilitate morală, dacă una legală nu este prevăzută, în ceea ce îl privește pe reprezenatul său în Comitetul de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

De asemenea, am întrebat „ce măsuri va lua Ministerul Finanțelor în cazul domnului Raul Petrescu, având în vedere situația relatată?”.

Ministerul de Finanțe nu a răspuns la solicitarea noastră, adresată în urmă cu o lună.

Din informațiile PRESShub, solicitarea s-a plimbat între mai multe instituții diin subordinea ministerului și, în cele din urmă, s-a oprit la una care nu avea nici o responsabilitate privind numirea reprezentanților în comitetul amintit.

Prin urmare, supraveghetorul jocurilor de noroc poate să continue să câștige bani din jocuri de noroc.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primăria Timişoara începe să cumpere clădiri strategice, prin exercitarea dreptului de preempţiune

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că municipalitatea...

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...

Primele dispozitive acustice pentru nevăzători, instalate de CTP Iași în stațiile de tramvai și autobuz

Primele dispozitive acustice pentru persoanele cu deficiențe de vedere...