Cele cinci tipuri de soacră – analiza unui cunoscut psiholog

Data:

spot_img

Două scaune sunt goale în Paradis – unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Au femeile astea vreun un curs special „Cum să devii soacră și să extermini o noră în cel mai scurt timp posibil?” m-a întrebat, cândva, o clientă printre lacrimi. Toate soacrele sunt la fel? Se bagă în toate treburile noastre, pur și simplu, nu o mai suport! Doar eu știu câte eforturi trebuie să fac pentru a-mi „reanima” relația cu soțul… Și, sinceră să fiu, doamnă, m-am săturat! a conchis ea.

Două scaune sunt goale în Paradis – unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. Unele popoare africane au încă obiceiuri conform cărora soacra și nora se pot întâlni doar la sărbători. În Insulele Solomon, o soacră și o noră care locuiesc în aceeași casă nu pot lucra în același timp și, de asemenea, nu pot fi în aceeași parte a casei în același timp. Desigur, acest lucru ne asigură că problemele sunt aceleași peste tot și sunt atât de frecvente și aici, și în orice parte a lumii. Și cu greu se pot rezolva în multe familii – mai ales în cazul în care conflictele de inter-rudenie nu sunt un fapt istoric sau subiect de cancan, ci devin o realitate cu care cineva se confruntă zi de zi.

Dacă prin alte locuri, nora și soacra stau, spre liniștea lor, cât mai departe una de cealaltă și se văd doar de sărbători, nu același lucru se întâmplă și în societatea noastră est-europeană obișnuită ca relațiile interfamiliale să fie cât mai apropiate, iar soacra și nora să stea nas în nas. Scânteile apar încă din primele luni, iar admirația mult trâmbițată înainte de căsătorie Voi avea o soacră de milioane! se transformă în cea mai sumbră constatare E o scorpie!

Citește și VIDEO Un mort și 3 răniți în accidentul feroviar din Gara Galați

De unde transformarea aceasta radicală? Ei bine, de exemplu, dacă e să chestionăm câteva soacre, la întâmplare, găsim câteva răspunsuri care pot sta la baza incursiunii de azi în psihologia acestui controversat personaj feminin: pentru că a crescut cu greu un copil în trecut, a muncit și nu a avut ocazia să se bucure din plin de maternitate, iar acum, pur și simplu, nu poate vedea cum fiul său iubește pe alta și se simte trădată. Sau, de exemplu, pentru că a fost copilul cel mai mic dintr-o familie cu mulți copii și nu-și poate eradica egoismul, motiv pentru care a devenit o mică răutăcioasă: vede că ești supărată din cauza cuvintelor ei și continuă să sape și mai adânc în rană. Sau, poate pentru că are un caracter dominant și are o nevoie irezistibilă să-și arate nemulțumirea față de ceea ce face altul. Sau fiindcă nora, pe care soțul ei o iubește nebunește, e blondă, iar soacra s-a vopsit roșcat toată viața, iar acest fapt o face inconștient să creadă că fiul ei a considerat-o mereu o femeie urâtă. Motivațiile sunt diverse, dar le vom grupa pentru a scoate în evidență doar câteva „categorii” de soacre, în special cele care dau dureri de cap tinerelor soții. Căci, desigur, nu toate soacrele dau dureri de cap. Analiza completă poate fi citită în Ziarul de Iași.

Sursa foto – Aqui Ahora

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Preotul de la Mănăstirea Zamfira l-a glorificat pe Putin în timpul slujbei de duminică | Aktual24

Preotul de la Mănăstirea Zamfira l-a glorificat pe Putin...

De ce cochetează tinerii români cu autoritarismul | Deutsche Welle

De ce cochetează tinerii români cu autoritarismul. Jumătate dintre...

Protest pentru salvarea zonei retrocedate din Parcul IOR | The Epoch Times

Protest pentru salvarea celor 12 hectare retrocedate din Parcul...

Omenirea perturbă pentru prima dată ciclul natural al apei, avertizează experții | Aktual24

Omenirea perturbă ciclul natural al apei, ceea ce ar...