VIDEO Un mort și 3 răniți în accidentul feroviar din Gara Galați

Data:

O locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de călători pe care urma să îl tracteze în Gara CFR Galați. În urma impactului, o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite.

Locomotiva făcea manevre pentru a tracta o garnitură care urma să plece din gară, a rămas cel mai probabil fără frâne și a lovit un vagon de călători care era staționat și în care se aflau călători. În urma impactului au fost rănite patru persoane, din care una în stop cardio-respirator şi o alta încarcerată.

Locomotiva trenului Regio 7576, care urma să plece în direcția Mărășești, la cuplare a tamponat violent vagonul, potrivit Club Feroviar. Vagonul a fost grav avariat, așa că ușil nu au putut fi deschise într-o primă fază pentru evacuarea călătorilor.

YouTube video

Directorul CFR Călători: Locomotiva a intrat în gară cu viteză

Operatorul feroviar de stat a comunicat că „din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată, au fost avariate locomotiva și vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident”.

Directorul CFR Călători, Traian Preoteasa, a declarat că mecanicul locomotivei, în vârstă de 50 de ani, cu o vechime de peste 15 ani, va fi audiat referitor la incident.

„La manevra de cuplare, din cauza vitezei mari, locomotiva a intrat în garnitură. Locomotiva trebuia să intre cu viteza de maximum 10 kilometri la oră, dar a avut cel puțin 30 de kilometri pe oră. Mecanicul va fi audiat. Am înteles că avea timpii de odihnă, era un mecanic experimentat”, a menționat acesta.

Șefa trenului implicat în accident a decedat

Șefa de tren de la CFR Călători rănită în accidentul feroviar din gara Galați de sâmbătă seara a murit la spital.

Gina Basoc avea 53 de ani. Ea a făcut stop cardio-respirator în urma accidentului, a fost stabilizată de echipele medicale și a fost transportată la spital, scrie Club Feroviar. Din păcate, acolo a intrat din nou în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitată. Dumnezeu s-o odihnească!

Și CFR Călători a transmis un comunicat pe această temă: „Urmare a accidentului feroviar care s-a produs în această seară în stația Galați, CFR Calatori anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576 a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio-respirator survenit la spital i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...