luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăRecomandateCetățuia, dominată de cocioabe în perioada interbelică. Acum e de nerecunoscut

Cetățuia, dominată de cocioabe în perioada interbelică. Acum e de nerecunoscut

Dealul Cetățuia sau „acoperișul Clujului” este de nerecunoscut în prezent, comparativ cu anii 60, când era dominat de „cocioabe”.

Un clujean a povestit istoria „acoperișului Clujului”, adică al Cetățuii, pe un grup de Facebook intitulat „Amintiri din Vechiul Cluj”. Acolo au fost postat și imagini cu dealul Clujului, care arată în prezent total diferit. Înainte, dealul Cetățuia era dominat de cocioabe sărăcăcioase, dar și bordeluri, explică clujeanul. Chiar dacă pe această zonă a fost întemeiată o cetate, în urmă cu sute de ani, ca post de apărare și control asupra orașului, în Clujul interbelic faimosul deal s-a transformat într-o locație „de întâlnire” a clujenilor cu prostituatele.

Citește articolul integral în Monitorul de Cluj

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE