duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateCFR modernizează plațile pentru tichetele de călătorie. Biletele vor putea fi cumpărate...

CFR modernizează plațile pentru tichetele de călătorie. Biletele vor putea fi cumpărate în tren cu cardul sau cu telefonul

În cel mult 45 de zile pe trenurile care au vagoanele de dormit și cușetă din România vor putea emite sau valida bilete prin intermediul dispozitivelor mobile

CFR Călători a anunțat printr-un comunicat că personalul de tren va fi dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

Călătorii vor putea astfel să cumpere bilete online cu doar 15 minute înainte de plecarea trenului, față de 6 ore în prezent.

Sistemul de plată, testat din 15 septembrie la 60 de trenuri

CFR vrea să testeze acest sistem de plată începând cu data de 15 septembrie,  pe trenul care face legătura între stația București Nord și Aeroportul Henri Coandă, iar mai apoi, în 45 de zile va fi operabil pe trenurile care au vagoane de dormit și cușete.

Prin acest proiect – pilot va fi facilitată verificarea/validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie în tren prin intermediul dispozitivelor mobile.

(…)

Mai multe informații găsiți accesând G4Media.

SursăAlba24
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE