Chatbot anti-depresie pentru supraviețuitorii tineri de cancer

Data:

spot_img

O echipă de la Universitatea din București a dezvoltat un chatbot pentru anxietate și depresie adresat supraviețuitorilor de cancer.

Pornită de la premisa că dezvoltarea modelului GPT3, sau ChatGPT, reprezintă un punct de turnură pentru inteligența artificială, prin aceea că aceasta începe să înțeleagă limbajul uman asemănător unui om, prezentarea Ioanei Podina abordează diversele feluri în care specialiștii din domeniul sănătății mintale pot utiliza acest fapt în favoarea lor.

Astfel, bazându-se pe rezultatele obținute în cadrul proiectului aiCARE, dedicat în principal determinării stării de sănătate mintală a supraviețuitorilor de cancer, conf. univ. dr. Ioana Podina ne propune o discuție aplicată și realistă privind oportunitățile și limitele utilizării inteligenței artificiale în determinarea stării de sănătate mintală la un nivel mai larg.

Citește și Palmierii plantați ilegal de Robert Negoiță au fost scoși din centrul Bucureștiului, la cererea lui Nicușor Dan

Așa cum arată invitata acestui episod din Doza UB de Știință, în sănătate mintală digitală, chatbot-urile au o serie de implicații importante: ele pot educa în privința sănătății mintale, pot constitui un adjuvant al consilierii psihologice și pot contribui la screening-ul sănătății mintale. Ca atare, dacă în calitate de adjuvant al consilierii psihologice, sunt încă destui pași de urmat, în privința evaluării stării de sănătate mintală există un potențial semnificativ de automatizare.

Totuși, așa cum arată conf. univ. dr. Ioana Podina în mai multe rânduri, chatbot-urile nu pot înlocui un diagnostic clinic făcut de un specialist, ci doar pot indica necesitatea de a solicita ajutorul unui psiholog, psihoterapeut sau psihiatru. Mai multe, aflați de pe site-ul Universității București.

Sursa foto – Universitatea București

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50% dintre aceștia sunt în prag de pensionare

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50%...

Rolul Facebook în manipulări electorale cu amintiri nostalgice comuniste

După anularea alegerilor prezidențiale de către Curtea Constituțională, Facebook...

Facebook’s Role in Electoral Manipulation Using Nostalgic Communist Memories

After the annulment of the presidential elections by the...

Judecătorul – avocat pentru Guvern, în procesul Danileț contra România

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM ),...