Palmierii plantați ilegal de Robert Negoiță au fost scoși din centrul Bucureștiului, la cererea lui Nicușor Dan

Data:

Primarul Nicușor Dan a cerul celor de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să scoată palmierii plantați ilegal de către primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în zona Unirii.

Arborii extrași nu vor fi vătămați, iar găurile rămase vor fi umplute cu pământ pentru nivelarea terenului, a anunțat primarul general.

„În cursul zilei de sâmbătă, 13 mai a.c., din dispoziția primarului general, Poliția Locală a sistat acțiunea de plantare a palmierilor. Această acțiune se desfășura ilegal, fără aviz de la administratorul drumului (Administrația Străzilor București). Primăria Capitalei a spus că nu și-a dat acordul pentru plantarea palmierilor și nici nu-i dorește în această zonă a orașului”, a anunțat Nicușor Dan.

Citește și: Scrisoare deschisă a peste 300 de profesioniști, în apărarea Filosofiei și Logicii în școală

În plus, peisagiștii susțin că palmierii nu ar avea cum să reziste în climatul specific României.

Palmierii, sub 1.000 de lei bucata, a susținut Negoiță

Primarul Robert Negoiță a plantat palmieri în Piața Unirii din București, în zona din dreptul magazinului Unirea, unde a amenajat trotuarele și câteva spații verzi fără acordul Primăriei Capitalei. Primarul spune că aceasta este „surpriza” pe care ne-o pregătea, iar palmierii sunt ieftini, undeva sub 1.000 lei bucata.

„Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii avem palmieri deja, colegii pun aceste plante care ne plac așa de mult, cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara țării, în zone mai exotice. Uitați cât de frumoși sunt, cât de bine arată, sunt plante aclimatizate.

Tocmai ce au fost plantați, sunt legați sus și o perioadă vor rămâne așa împachetați pentru că trebuie să aibă un confort cât mai bun. Au suferit și suferă la transplantare, au fost aduși de la distanță mare”, a anunțat primarul într-un videoclip postat pe pagina de Facebook

Negoiță nu este la primul abuz

Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei a spus că nu este prima dată când primarul sectorului 3 desfășoară activități ilegale.

Citește și: Clubul de presă începe cu un scandal: Antena 3, RTV, B1 TV, EVz și Capital neagă că s-ar fi înscris în organizația lui Gușă și Stănescu

„E o poveste care durează de câțiva ani. Primarul de la sectorul 3 a făcut lucrări ilegale în acest perimetru atât la trotuarul din fața magazinului Unirea, care a fost reparat de Administrația Străzilor cu câteva luni înainte ca el să intervină. Acele scuaruri sunt la Administrația Străzilor.

Primăria București a dispus în această dimineață ca lucrările să revină la starea inițială. Palmierii vor fi scoși azi”, a menționat Horia Tomescu.

Viceprimarul a mai declarat că centrul Capitalei ni este grădina cu maimuțe a lui Negoiță.

„De prea mult timp Negoiță profită că legislația e încurcată. PMB are procură împotriva primarului sectorului 3 pentru această amenajare, și totuși el continuă să facă amenajări. Centrul Capitalei nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a lui Negoiță. Aceste lucruri trebuie să înceteze de azi.”

Menționăm că Primăria Sectorului 3 a resistematizat zona fără a avea documente legale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...