Hrana “generaţiei responsabile” începe să fie adoptată de tot mai multe business-uri locale din HoRreCa ieşeană.
Primul fast-food vegan din Iaşi, deschis anul trecut în centrul oraşului, câştigă tot mai mulţi clienţi, în special din rândul angajaţilor din marile corporaţii şi din firmele de IT, un altul – vegetarian – a devenit deja un punct de referinţă ca mod de a face afaceri responsabil, cu obiectivul de a produce zero deşeuri, iar un alt treilea oferă torturi atrăgătoare care sunt raw vegan, adică nu conţin niciun fel de produs de origine animală şi nu sunt preparate la foc.
„Postiţi, vă rog!”
Festivalul de muzică Rocanotherworld din acest an s-a desfăşurat sub deviza “Marea de fapte bune”, şi a fost inspirat “de energia apei, simbol al vieţii şi regenerării” şi a avut ca obiectiv “zero waste”. (…) Printre bunătăţile culinare promise de organizatorii festivalului au fost şi cele oferite de singurul fast-food vegan din Iaşi, iar participanţii la festival au stat la coadă ca să-şi cumpere şi la pachet burgeri vegetali sau tortilla umplute cu legume la gril.
„Am avut în fiecare zi de festival peste o sută de clienţi şi mulţi dintre ei au fost care au venit şi şi-au luat mâncarea la pachet”, povesteşte Ciprian Stratan, fondatorul singurului fast-food vegan din Iaşi.
Continuarea, în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!