Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România doar pe jumătate, deși trebuia să fie gata

Data:

Primul drum construit de chinezi în România e un eșec: de mai bine de trei ani o companie din China lucrează la un drum de 5,5 km cu o bandă pe sens. Este vorba de Centura Zalăului care acum abia e gata pe jumătate, deși noul drum trebuia inaugurat încă din primăvară.

În 31 iulie 2020 Compania de Autostrăzi a semnat contractul de circa 186 milioane de lei cu asocierea SINOHYDRO CORPORATION LIMITED (CHINA) – SC GOOD PROOD S.R.L. pentru proiectarea și execuția a 5,53 km de drum național care să servească drept variantă ocolitoare pentru Municipiul Zalău. Contractul avea un termen de 6 luni proiectare și 24 de luni execuție.

Citește și De ce se pensionează un procuror: Aș mai fi rămas dacă am fi avut un program normal, o viață normală

Conform informațiilor CNAIR centralizate de CESTRIN, lucrările au primit ordin de începere în septembrie 2020 și ar fi trebuit să se finalizeze pe 23 martie 2023.

Suntem acum la mijlocul lunii iulie și ultimele cifre centralizate de CESTRIn arată că stadiul fizic al proiectului este la 45%. Dincolo de de întârzierile care s-au acumulat din cauza constructorilor, și problemele cu terenul instabil și alunecările de teren au făcut ca avansul șantierului să stagneze considerabil. (Hotnews)

Foto: Centura Zalau in constructie in 2023 Captura YouTube

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related