Cine controlează televiziunile. Calificarea Evei Borsos Orsolya pentru CNA: legitimația UDMR

Data:

spot_img

PRESShub și Integritate pe Bune continuă să vă prezinte CV-urile celor care ne controlează televiziunile. Mai degrabă, se fac că le controlează, având în vedere derapajele de la deontologie care apar zilnic pe micul ecran românesc.

În episoadele anterioare, au fost analizate carierele lui Valentin Jucan și Ionel Palăr, ambii membri ai Consiliului Național al Audiovizualului din partea PNL.

Citește și:

Cine controlează televiziunile. Petele din CV-urile membrilor CNA | Campanie Integritate pe bune

Cine controlează televiziunile. Ionel Palăr, 9.200 de lei pe minut, de la stat. Și multe diplome


În episodul de astăzi al serialului Integritate pe Bune și PRESShub, care analizează pe toți membrii CNA, vă arătăm de ce pentru Eva Borsos Orsolya și Nicolae Bălașa cea mai importantă calificare a lor este legitimația de partid: UDMR în cazul primeia, PSD pentru cel din urmă.

Borsos Orsolya Eva este membră în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). A terminat la Budapesta, în șase ani, o facultate care durează în mod normal patru și apoi cu zero experiență profesională a ajuns direct consiliera ministrului Dezvoltării din România și, ulterior, șefă de cabinet în Parlament.

A fost apoi consilieră la Ministerul Mediului și la Turism, lucru care a făcut-o perfectă pentru poziția de la CNA. Funcție cu care nu are niciun fel de legătură, dacă luăm în calcul că absolvirea Colegiului Național de Apărare (cursurile de securitate) nu reprezintă, totuși, o calificare potrivită.

O familie de sinecuriști

Cu un CV cel mult mediocru, cu zero calificări în domeniu, dar cu pile politice, doamna Borsos este regula, și nu excepția în funcțiile cele mai importante ale statului.

Soțul Evei Borsos Orsolya are practic o carieră de sinecurist identică (secretar general adjunct la Camera Deputaților, cu susținerea UDMR), căci politica este o chestie de „familie”.

Cei doi soți primesc pentru „calificările” și „experiența” pe care o au îngrozitor de mulți bani de la stat – cu mult, mult peste 100.000 de euro pe an.

În 2009, amândoi erau săraci lipiți, cu zero proprietăți și bani deloc, în 2020 din munca de la stat au două apartamente la Cluj – ambele închiriate foarte bine, căci soții stau la București, 12 investiții foarte productive la bursă (în general firme de stat) și primesc cadouri de 86.400 de lei.

Citește și: Dosarul lui Adrian Sârbu, acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, plimbat între parchete. Acum e la DNA

Nicolae Bălașa, vicepreședinte CNA: 30 de lucrări publicate, din care 15 se repetă

Bălașa-Sorescu Nicolae lucrează din 1995 pentru CNA. De 27 de ani. A primit desigur și titlul de cetățean de onoare al Craiovei doamnei Olguța.

Nicolae Bălașa, vicepreședinte CNA. Foto Gorjeanul
Nicolae Bălașa, vicepreședinte CNA. Foto Gorjeanul

În 1995, Nicolae Bălașa era inginer de 15 ani la Întreprinderea de Utilaj Greu Transport și avea 39 de ani. Ce l-a făcut pe domnul Bălașa potrivit pentru poziția de la CNA, în afara căsătoriei cu o rudă a ministrului Culturii din acel moment, nu știm. A fost susținut și promovat de PSD.

Rar ne-a fost dat să citim un discurs public mai pompos și lipsit de logică ca al domniei-sale. CV îi include 30 de „lucrări publicate”, dintre care 15 se repetă.

Publică la edituri mici din Târgu Jiu și Craiova (în general cu sprijinul Consiliului Județean) și într-un ziar cu un tiraj foarte mic din Toronto. Este faimos și pentru mita pe care a dat-o pentru a se înscrie în Uniunea Scriitorilor.

Citește și: VIDEO Campanie România TV pentru „spălarea” lui Visarion Alexa și acuzarea femeii agresate. Avocat: „Cât să fie de entuziasmată ca să nu plece?”

Aici un fragment:

„Dar, pentru că tot a venit vorba de comunicare, merită amintit şi numai faptul că şi ea, comunicarea, împarte, etapizează şi tematizează timpurile. Prima perioadă, cea a existenţei, susţinea că în această lume a schimbărilor, a inconsistenţei, există ceva real, ceva consistent şi persistent, succesorul de fapt şi de drept al sacrului, absolutul, temeiul, principiul.

Cea de-a doua tematizare, cea a cunoaşterii, reduce realul la ceea ce este cunoscut, conform formulei: a fi înseamnă a fi cunoscut. Sensul celei de-a treia tematizări, a comunicării, reduce realul la ce poate fi comunicat sau semnificat, sau la limbaj.

Cu alte cuvinte, la Cuvânt, la purtătorul de noi în lume. Şi asta de când lumea. „La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu” – versetul 1.1 din Sfânta Evanghelie după Ioan spune tot. Doar noi trecem pe lângă El de-aiurea, cu capul între umeri! … Şi beţi, şi chiori, şi surzi!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Integritate pe bune
Integritate pe bune
Integritate pe bune este un grup de voluntari care încearcă să facă informațiile publice despre politicieni cât mai accesibile și mai transparente. Încearcă să fie un „ANI pe bune". Publică portretul tuturor parlamentarilor români și dau acces la întreaga bază de date cu informațiile care stau la baza acestor portrete. Informațiile includ toate CV-urile existente, declarațiile de avere, declarațiile de interese, date despre firmele unde aceștia au fost sau sunt acționari, precum și studiile acestora. De asemenea, au inițiat o campanie de analiză a CV-urilor membrilor CNA.
2 COMENTARII
  1. Parte din fragmentele citate sunt plagiate, aproape verbatim, din cărtile profesorului clujean Aurel Codoban. Și sunt lipsite de logică sau înteles doar în aceste „articole”, nu si in original, unde – dimpotrivă – lămuresc enorm în ce privește istoria filosofiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dacă depășesc „producția la hectar”, Romsilva își plătește directorii cu alte 12 salarii/an

Potrivit contractelor de mandat, membrii Consiliului de Administrație ai...

Gelu Voican Voiculescu, inculpat în dosarul Mineriadei din iunie 1990

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu s-a prezentat joi dimineața...

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, adus la DNA

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a fost adus, joi,...

Cum s-a transformat un castel ruină într-un Castel Viu. Experimentul Posmuș

Patrimoniul arhitectural românesc are nevoie, în primul rând, de...