Cine controlează televiziunile. Ionel Palăr, 9.200 de lei pe minut, de la stat. Și multe diplome

Data:

Ionel Palăr este la primul mandat de membru CNA, după 16 ani în Parlamentul României între 2004 și 2020. Nu are nici un pic de experiență în presă. Ca mulți alți politicieni, vorbește frumos despre valori, familie și comunitate când e în campanie electorală. CV-ul lui însă arată o carieră politică cu rezultate foarte slabe, dar cu mai multe realizări în afacerile personale, și o colecție mică, dar interesantă de diplome.

Conform CV-ului, a obținut o licență în marketing de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, unde a fost student între 1991 și 1996. Tot în aceeași perioadă bifează primul job, director al unei firme cu sediul central în București (domnul Palăr ne-a transmis că de fapt doar coordona activitatea unui punct de lucru din Bacău) între 1994 și 2001.

Devine asociat și administrator la mai multe companii din Bacău începând cu 1996. Niciuna însă nu a avut activitate în audiovizual sau presă.

Citește și: Cine controlează televiziunile. Petele din CV-urile membrilor CNA | Campanie Integritate pe bune

A intrat în politică la 33 de ani

Începând de la 33 de ani a ocupat funcții politice, fiind consilier județean la Bacău și deputat în Parlamentul României. A schimbat 3 partide în carieră (Partidul Popular Român, Partidul Umanist fondat de Dan Voiculescu și Partidul Național Liberal), deși în CV nu îl mai trece decât pe ultimul.

Interesant e că în 2004, cu puțin timp înainte să fie ales deputat, a fost director de marketing la CET Bacău. Nu știm de ce avea nevoie compania de termoficare dintr-un oraș de provincie de marketing. Știm însă că salariul său a fost de 11.700 lei/lună, o sumă imensă pentru acea perioadă și de aproape 4 ori mai mare decât indemnizația pe care a primit-o în 2005 în Parlament.

Mai știm și că unul din punctele termice dezafectate ale CET a fost închiriat la începutul lui 2005 către firma LUXOR, unde domnul Palăr era și este asociat.

Ajuns deputat, în primul mandat domnul Palăr a reușit să vorbească doar 8 minute, a lipsit la 48% din voturile din Camera Deputaților și a fost coautor a doar 11 propuneri legislative promulgate. Doar atât a putut în 4 ani, între 2004 și 2008. Reușește însă în timpul liber să facă un master la Iași în 2007, la 300 de kilometri și 4 ore distanță de București. Bifează și celebrul Colegiu Național de Apărare în 2006 și Institutul Diplomatic Român în 2008.

A participat activ la dezbateri cel mult 15 minute pe an

După așa rezultate, e trecut pe listele PNL pentru parlamentare de încă 3 ori. A reușit cu mare greutate, abia în al patrulea mandat, să treacă pragul de 60 de minute vorbite în plen. Luând în calcul doar salariul de parlamentar (fără indemnizația de cazare, diurnă, sume forfetare etc.), domnul Palăr ne-a costat, în cel mai productiv mandat din cele patru (2016-2020), peste 9.200 lei/minut vorbit.

Fiecare alegător e liber să hotărască cât de bine ne-a apărat interesele un deputat care participa activ la dezbateri cel mult 15 minute pe an.

Domnul Palăr a participat la alegerile pentru șefia Consiliului Județean Bacău în 2020 din partea unei coaliții PNL-USR. A pierdut în fața candidatului PSD și astfel a rămas fără funcție.

PNL însă l-a propus și trimis la Consiliul Național al Audiovizualului. Afacerist și politician, domnul Palăr are tot atâta pregătire și experiență pentru CNA cât are un fizician pentru minerit.

Citește și: Armele juridice ale Americii în războiul din Ucraina

A treia persoană publică care și-a explicat CV-ul

Într-o țară normală, la CNA ar ajunge profesioniști cu experiență și integritate, dar în „țara lucrului bine făcut”, prioritatea a fost ca domnul fost deputat să primească o sinecură.

Ionel Palăr este un simptom al unei boli grave a statului român: parazitarea instituțiilor publice cu tot felul de indivizi care nu au pregătirea și experiența necesară, dar au pile și carnet de partid.

Dacă vrem mai puțină manipulare și propagandă la TV, trebuie să punem presiune pe partidele politice și să cerem oameni profesioniști și integri la CNA.

Precizare: În cercetările noastre, adesea constatăm că lipsesc detalii importante din CV-urile sau declarațiile de avere și interese ale politicienilor. Când finalizăm o cercetare, trimitem persoanei vizate un set de întrebări.

Din mai bine de 100 de personaje cercetate, domnul Ionel Palăr este printre puținii care ne-au răspuns și abia a treia persoană care a oferit lămuriri consistente. Acesta e un gest de normalitate care trebuie salutat, cu atât mai mult cu cât domnul Palăr a reușit să clarifice mai multe potențiale probleme.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Read the English version: Who controls the televisions. Ionel Palăr, 9,200 lei per minute, from the state. And many diplomas

spot_imgspot_img
Integritate pe bune
Integritate pe bune
Integritate pe bune este un grup de voluntari care încearcă să facă informațiile publice despre politicieni cât mai accesibile și mai transparente. Încearcă să fie un „ANI pe bune". Publică portretul tuturor parlamentarilor români și dau acces la întreaga bază de date cu informațiile care stau la baza acestor portrete. Informațiile includ toate CV-urile existente, declarațiile de avere, declarațiile de interese, date despre firmele unde aceștia au fost sau sunt acționari, precum și studiile acestora. De asemenea, au inițiat o campanie de analiză a CV-urilor membrilor CNA.
4 COMENTARII
  1. Dacă este printre puținii care v-au răspuns înseamnă că i se fîlfîie de consecințe, știe că va ateriza pe moale de fiecare dată.

  2. Domniloe de la aceasta cruciada „inegritate pe bune”, aveti idee cam cit de profunda este cangrena din societatea romaneasca? Oare nu ar fi mai benefic sa-i lasati sa faca implozie prin propriile lor actiuni? Situatia este jalnica, deplorabila si scapata de sub control… Nici Dumneseu nu ne mai scoate din aceasta palude…

  3. […] Cine controlează televiziunile. Ionel Palăr, 9.200 de lei pe minut, de la stat. Și multe diplome. Ionel Palăr este la primul mandat de membru CNA, după 16 ani în Parlamentul României între 2004 și 2020. Nu are nici un pic de experiență în presă. Ca mulți alți politicieni, vorbește frumos despre valori, familie și comunitate când e în campanie electorală. CV-ul lui însă arată o carieră politică cu rezultate foarte slabe, dar cu mai multe realizări în afacerile personale, și o colecție mică, dar interesantă de diplome, scrie PressHub […]

  4. […] Cine controlează televiziunile. Ionel Palăr, 9.200 de lei pe minut, de la stat. Și multe diplome. Ionel Palăr este la primul mandat de membru CNA, după 16 ani în Parlamentul României între 2004 și 2020. Nu are nici un pic de experiență în presă. Ca mulți alți politicieni, vorbește frumos despre valori, familie și comunitate când e în campanie electorală. CV-ul lui însă arată o carieră politică cu rezultate foarte slabe, dar cu mai multe realizări în afacerile personale, și o colecție mică, dar interesantă de diplome, scrie PressHub. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece din Iași | Ziarul de Iași

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...