luni, 6 decembrie 2021
AcasăÎn lumeInternaționalCine este grupul islamist terorist ISIS-K (IS-K) care a revendicat sângerosul atentat...

Cine este grupul islamist terorist ISIS-K (IS-K) care a revendicat sângerosul atentat de la aeroportul din Kabul

ISIS-K sau IS-K sau, pentru a-i da numele mai precis, Statul Islamic din Provincia Khorasan – este afiliatul regional al grupului Stat Islamic care activează în Afganistan și Pakistan. Regiunea Khorasan acoperă istoric Afganistanul, Pakistanul, Asia Centrală și părți ale Iranului.

Este cel mai extrem și violent dintre toate grupurile militante jihadiste din Afganistan, a fost înființat în ianuarie 2015, la vârful puterii IS în Irak și Siria, înainte de distrugerea autoproclamatului califat de către o coaliție condusă de SUA. IS-K recrutează atât jihadiștii afgani, cât și pakistanezi, în special membri dezertori ai talibanilor afgani care nu consideră propria lor organizație suficient de extremă.

Citește articolul integral în G4Media

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE