Cine se afla, alături de Evgheni Prigojin, la bordul avionului prăbușit

Data:

spot_img

Oficialii ruși au publicat lista cu membrii echipajului și a celorlalte șase persoane care au murit, alături de șeful Wagner, Evgheni Prigojin, la bordul avionului prăbușit miercuri seară în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, potrivit CNN.

Citește și: Prigojin a murit într-un accident de avion în Rusia

Conform Agenției Federală de Transport Aerian din Rusia, alături de Prigojin, în avion se aflau:

  • Serghei Propustin, luptător Wagner din 2015, cunoscut cu indicativul „Kedr”. Propustin a luptat în cel de-al doilea război cecen
  • Evgeni Makaryan, fost ofițer de poliție de district, cunoscut cu indicativul „Makar”. Makaryan s-a alăturat grupării Wagner în martie 2016. A luptat pentru grupul de mercenari din Siria.
  • Aleksandr Totmin
  • Valeri Cekalov , considerat om de bază al lui Prigojin. I-a fost alături de la începutul anilor 2000. Cekalov era responsabil de logistica grupării de mercenari și s-a ocupat de contractele lui Prigojin de furnizare de alimente pentru armată. A fost vizat de sancțiunile SUA pentru că a acționat în numele lui Prigojin și a furnizat arme Rusiei.
  • Dmitri Utkin, unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi. Fost ofițer GRU și mercenar care activase în Siria, Utkin fusese implicat în organizarea convoiului Wagner care pornise în iunie spre Moscova.
  • Nikolai Matusev , membru din 2017 al grupării Wagner.

Apropiații lui Prigojin, demiși

Prăbușirea avionului lui Prigojin a avut loc în aceeași zi în care generalul rus Serghei Surovikin a fost demis din funcția de șef al forțelor aeriene.

Generalul Surovikin era cunoscut ca având relații bune cu Prigojin și nu mai fusese văzut în public de la revoltă, potrivit BBC.

Avionul lui Prigojin – un Embraer-135 (EBM-135BJ) – zbura miercuri de la Moscova la Sankt Petersburg.

Rebeliunea lui Prigojin

Proprietarul armatei private Wagner a declanșat o rebeliune împotriva ministrului rus al Apărării. Este Evgheni Prigojin o amenințare și pentru președintele Vladimir Putin?

Evgheni Prigojin, șeful firmei militare private Wagner Group, a devenit una dintre figurile marcante în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Criticile sale dure și fără precedent la adresa comandamentului militar de la Moscova l-au făcut să fie perceput ca o potențială amenințare chiar la adresa președintelui Vladimir Putin. Dar este Prigojin atât de influent pe cât pare?

Cruzime ostentativă

Grupul Wagner este renumit pentru cruzimea și practicile barbare folosite pe câmpul de luptă. Și-a demonstrat brutalitatea inclusiv în filmări ale unor presupuse execuții de dezertori de pe frontul din Ucraina.

De altfel, Wagner a adoptat barosul ca simbol după ce, spun speculații cu care gruparea pare a se mândri, l-ar fi folosit pentru a executa, anul trecut, un astfel de dezertor.

„Cruzimea ostentativă face parte din ceea ce oferă Prigojin. Fie ea reală, trolling sau spectacol captivant, este o continuă campanie publicitară care nu încetează să promoveze un cult al violenței”, a scris Andrei Kolesnikov, de la Carnegie Endowment for International Peace, în publicația independentă de limbă rusă Novaia Gazeta.

Sursă foto: Prigozhin Press Service

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov | Aktual24

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov. Ministrul...

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă | The Epoch Times

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă. Aslan...

Dependența Rusiei de China, o reală problemă economică pentru Moscova | Universul.net

Dependența Rusiei de China, o reală problemă economică pentru...

Un celebru balerin rus a murit după ce a căzut de la balcon | Aktual24

Un celebru balerin rus a murit după ce a...