Ciolacu amenință cu anticipatele, dacă nu se va face „rotativa” și funcția de premier nu va reveni PSD

Data:

PSD exclude continuarea unei colaborări cu PNL la guvernare, dacă „rotativa” nu va avea loc. Cel puțin asta spune Marcel Ciolacu.

„Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”, a afirmat liderul PSD, spunând că nu vrea să comenteze declarațiile făcute „cum se trezește unul pe plajă să dea știri la televizor”.

Ciolacu a adăugat că protocolul coaliției cu PNL este clar și prevede ca de anul viitor premierul să revină PSD.

Întrebat dacă vrea să fie premier, Ciolacu a răspuns că „e o onoare să fii prim-ministru, nu e pe voință”, liderii partidului având ultimul cuvânt în acest sens.

Citește și: Discuții în PSD despre o eventuală schimbare din funcție a ministrului Apărării, Vasile Dîncu (surse)

Reacția lui Ciolacu vine după ce în weekend liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a susținut, despre „rotativa” din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun.

„În încercarea de a scăpa din încercuire, domnul Muraru creează fumigene la București”, a venit luni replica PSD, care îi invocă pe „penalii” liberali de la Iași. În același timp, PNL a ținut să își asigure partenerii de guvernare că „rotativa este un angajament luat de partid la formarea coaliţiei, iar PNL îşi respectă angajamentele”.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Rotativa sau mai degraba partajarea functiei de Premier este motivul aparitiei acestei Aliante aflate la guvernare .Conjunctura internationala ,complicata ,ce ne-a adus Pandemia, Razboiul din Ucraina cu toate dificultatile ulterioare de forma inflatiei crescute , lipsei de energie ieftina , acum si aparitia intentiei Chinei de a ataca Taiwanul si raspunsul dat de catre Occident, tuturor provacarilor , aduce Partidele din Romania in situatia de a nu putea manevra politic conjunctura la zi .Daca rupi guvernarea si declansezi alegeri anticipate tot nu poti trece hopul .Daca nu iti respecti angajamentele si produci fisuri in politica la zi pierzi electorat .Solutia pentru Romania este stabilitatea . Cine va incerca sa produca haos ,din interese politicianiste , va pierde si ceea ce are .PSD ar trebui sa nu modifice parcursul guvernamental al Coalitiei neavind in acest moment un reprezentant de forta ca si imagine a unui Premier .Vulnerabilitatile sunt stiute .Rolul Presedintelui Iohannis este cunoscut .Un politician „ curat ca lacrima ” nu isi face aparitia nici la PSD si nici la PNL. Cartile se joaca cu cei pe care ii ai la dispozitie .A fi perceput ca politicianul care creeaza pagube Romaniei, in acest moment extrem de intens , devine raul absolut .Sa nu incercam acum sa schimba totul . Ar fi o greseala de neiertat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...