Ciolacu: Dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota

Data:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că „există suspiciuni” legate de semnăturile pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

„Există suspiciuni. Există suspiciuni că nu sunt semnăturile. Noi nu trebuie să căutăm o soluţie să cadă un guvern ca pe urmă să fie acelaşi guvern. Nu mă adresez în primul rând românilor care ne-au votat. Mă adresez preşedintelui României, care este responsabil de tot ceea ce se întâmplă acum.

Să iasă frumos, să spună ”Am greşit, am încălcat Constituţia, am încălcat dreptul partidului care a câştigat alegerile să desemneze un prim-ministru şi mi-a ieşit această catastrofă de Coaliţie şi această catastrofă de Guvern”. Nu mai poate reseta în acest moment acest Guvern decât prin alegeri anticipate”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, social-democraţii o vor vota, dar numai în contextul în care există perspectiva unor alegeri anticipate.

„Dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianţa USR-AUR trebuie să susţină acest demers.

Dacă moţiunea alianţei USR-AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuşi să vorbim cu USR şi AUR să convenim un text al moţiunii, să semneze moţiunea pentru a avea cele 234 de voturi şi în 10 minute o depunem. Guvernul Cîţu trebuie să plece”, a adăugat liderul PSD.

Acesta a mai spus că moţiunea de cenzură a PSD, prezentată joi, are „157 de semnături legale”.

„Am invitat atunci USR PLUS şi AUR să discutăm pe marginea textului şi să depunem împreună o moţiune care să aibă minim 234 de semnături. USR PLUS a ales însă o alianţă cu AUR şi cu aroganţa specifică nu au dat niciun semn. Nu au făcut nici măcar gestul minim de a ne transmite textul moţiunii. Chiar îi felicit pe cei de la AUR că s-au folosit de USR pentru a-şi creşte vizibilitatea publică”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În opinia acestuia, PSD nu se va implica în disputa din coaliţia de guvernare.

„În acest moment, pe circuitul parlamentar există o moţiune de cenzură. Aşteptăm decizia Biroului Permanent Reunit. PSD-ul va participa la această şedinţă. Nu vă aşteptaţi ca PSD-ul să intervină în disputa dintre USR şi PNL la acest Birou Permanent Reunit”, a conchis Marcel Ciolacu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste jumătate dintre cipurile pentru computer ale producătorului rus Baikal Electronics sunt defecte din fabricație | Aktual24

Mai mult de jumătate din procesoarele fabricate de cel mai mare producător rusesc de componente electronice, Baikal Electronics, sunt defecte, au declarat mai multe surse pentru publicația economică Vedomosti. Producătorul rus...

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?