Cioloş: Cîţu e terminat ca premier. Vom vota orice moţiune care îi poate scurta agonia

Data:

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a anunţat marţi seara, la B1 TV, că USR-PLUS va vota orice moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîţu.

„O moţiune sper să vină cât mai repede în parlament ca să încheiem acest circ. […] Practic România este blocată, guvernul României este blocat de premierul Cîţu de prin toamnă, cu singurul motiv ca el să fie ales la Congresul PNL. […] Prima moţiune care vine trebuie tranşată, ca să ştim de unde plecăm”, a declarat Cioloş, citat de The Epoch Times – România.

Întrebat dacă USR PLUS se asociază cu moţiunea PSD-ului, în contextul în care aceasta ar fi prima, liderul USR PLUS a replicat:”Nu ne asociem cu nimic. Votăm moţiunea împotriva lui Cîţu ca să putem începe discuţiile legate de un guvern care să poată să lucreze pentru România, un guvern care nu are ca obiectiv principal un om. […] Votăm orice moţiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîţu, care din punctul nostru de vedere e terminat ca premier. El se comportă ca şi cum ar avea majoritate în Parlament, pune condiţii acum, în ce condiţii acceptă sau nu partidele la guvernare. Păi îi reamintesc premierului Cîţu şi PNL-ului că nu au câştigat alegerile cu un procent care să le permită să invite sau nu partide la guvernare”.

Cioloş a mai precizat însă că există totuşi o posibilitate ca USR PLUS să nu semneze moţiunea PSD, iar asta doar în cazul în care PNL îi va retrage sprijinul politic premierului Cîţu şi va numi un alt şef al executivului, unul „capabil să formeze un guvern de coaliţie care să aibă încrederea partenerilor”.

Foto: Facebook Dacian Cioloș

Articolul integral, pe epochtimes-romania.com!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...