miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziPoliticăCioloș: Prin plecarea lui Florin Cîţu, încheiem rapid criza declanşată de el

Cioloș: Prin plecarea lui Florin Cîţu, încheiem rapid criza declanşată de el

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş susține că interpretările potrivit cărora moţiunea de cenzură ar fi una ”comună” a USR PLUS şi AUR sunt ”răuvoitoare”, iar textul acesteia va ajunge la toate partidele, inclusiv la membrii PNL şi la reprezentanţii minorităţilor naţionale.

„Orice interpretare cum că ar fi o moţiune comună a USR PLUS şi AUR este răuvoitoare şi nu ne intimidează. E doar retorică pentru a ne face să cedăm şi nu o vom face. Această moţiune e iniţiată de noi şi e nevoie de mai multe semnături decât avem noi la dispoziţie în Parlamentul României. Dacă acesta a fost calculul politic al PNL, aveţi dovada că cei care au gândit asaltul asupra banilor şi asupra justiţiei se înşală. Nu ne intimidează nicio campanie de imagine sau de terfelire a noastră pe care susţinătorii lui Florin Cîţu o pun în scenă în aceste momente. Lucrurile sunt simple. Actualul premier a băgat ţara într-o criză politică pentru a câştiga puncte electorale interne. Noi vrem să terminăm rapid criza, românii ne-au votat să facem reforme, nu scandal. Prin plecarea lui Florin Cîţu, încheiem rapid criza declanşată de el”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Potrivit acestuia, textul moţiunii este scris de USR PLUS şi este o consecinţă a „comportamentului profund iresponsabil” al premierului Florin Cîţu. De asemenea, există parlamentari liberali care sunt „în profund dezacord cu modul imoral” de a proceda al prim-ministrului.

„Ştiu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Ne-au subestimat şi vor suporta consecinţele, dacă ei cred că ne pot cumpăra cu nişte funcţii. Moţiunea USR PLUS există şi merge mai departe. Este scrisă de noi şi este o consecinţă a comportamentului profund iresponsabil al domnului Cîţu. PNL va trebui să îşi asume ceea ce a făcut Florin Cîţu şi să înţeleagă că atunci când am zis că nu girăm hoţii şi bătaia de joc la adresa banului public am vorbit serios. Textul moţiunii ajunge la toate partidele, inclusiv PNL, şi către reprezentanţii minorităţilor. Orice parlamentar care înţelege că Florin Cîţu a vrut să folosească 10 miliarde de euro din banii României pentru a-şi cumpăra voturi în partid e liber să o semneze”, a adăugat copreședintele USRPLUS.

În schimb, vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat, joi, că nu a existat nicio discuţie cu echipa premierului şi nici nu ar fi interesat să ocupe funcţia de ministru de Interne, iar în schimb USR PLUS să cedeze liberalilor Ministerul justiţiei.

Potrivit acestuia, într-o nouă formulă de guvern, propunerea USR PLUS pentru Ministerul Justiţiei va fi tot Stelian Ion.

Sebastian Rusu
Jurnalist de politică externă, specializat în problematica spațiului ex-sovietic: Republica Moldova, absolvent al Ecole Doctorale En Science Sociales, AUF. A debutat în presa centrală în anul 2007, unde a abordat chestiuni de politică externă, internă și apărare. De-a lungul timpului, a scris la Curentul, Newsin, Adevărul, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Chișinău, Pagina de Rusia, Politikon.md și Jurnaliștii.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE