Cioloș: USR PLUS n-o să se mulţumească cu firimituri

Data:

Prezenţa USR PLUS în coaliţia de guvernare este puternic legată de desfiinţarea SIIJ, de depolitizarea şi profesionalizarea administraţiei publice, a declarat, sâmbătă, Dacian Cioloş, scrie Agerpres.

„Trebuie să recunoaştem că prezenţa noastră în coaliţie e legată puternic de capacitatea noastră de a livra pe desfiinţarea SIIJ şi legile justiţiei, pentru că e un pilon esenţial pentru reforma statului, de depolitizare şi profesionalizarea administraţiei publice. Faptul că am acceptat să politizăm prefecţii, nu înseamnă că asta e reforma pe care am propus-o”, a declarat copreședintele USRPLUS, Dacian Cioloș.

Potrivit acestuia, fără eliminarea pensiilor speciale, fără o reformă a sistemului de pensii „şi de eliminare a acestor privilegii”, USR PLUS nu va avea, în opinia sa, „un mandat bun”.

„Fără penali în funcţii publice – aici iar, ca să fie lucrurile clare, noi în momentul în care supunem la vot în Parlament „Fără penali în funcţii publice”, în 30 de zile trebuie să organizăm referendumul şi credem că putem avea susţinere la referendum, dar oamenii trebuie să poată să fie prezenţi.

Şi trebuie să ieşim din perioada asta de pandemie, că riscăm să ratăm acest obiectiv. Dar el rămâne un obiectiv esenţial”, a subliniat Dacian Cioloș.

În opinia acestuia, lucrurile la guvernare „nu s-au schimbat suficient” în bine şi a arătat că după alegerile interne „lucrurile nu vor mai fi tărăgănate”.

„Deocamdată nu s-a schimbat suficient. Suntem într-o coaliţie de trei partide, partidul care vorbeşte cel mai mult de reforme şi insistă pe ele este USR PLUS. După ce trec aceste alegeri interne şi congrese, e clar că nu mai avem niciun motiv să tărăgănăm.

Însă un lucru e clar: USR PLUS n-o să se mulţumească cu firimituri, n-o să se mulţumească cu mărunţişuri, în această coaliţie, sunt câteva obiective pe care trebuie să le livrăm şi cu gândul acesta am intrat şi rămânem în coaliţie”, a adăugat copreședintele USRPLUS.

Acesta a mai spus că formaţiunea nu va ieşi de la guvernare, transmiţând că trebuie pus capăt ideii existenţei de tabere interne, care abia aşteaptă să se lupte între ele şi să înceteze excluderile şi sancţiunile îndreptate împotriva celor care contestă.

„Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru viitorul României, însă nu cred că este momentul de festivisme. Deocamdată nu avem nimic de sărbătorit, chiar dacă am obţinut nişte victorii de etapă importante. Am încheiat prima etapă politică a acestei construcţii care ne-a adus împreună şi am încheiat-o cu câteva rezultate remarcabile.

Am reuşit să fim la guvernare şi să demonstrăm că avem forţă, soluţii pentru viitor. Nu este suficient, pentru că situaţia politică nu ne permitem să facem ceea ce ne-am propus şi învăţăm să lucrăm într-o coaliţie”, a conchis Dacian Cioloş.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută de IKEA în Iași | Ziarul de Iași

Cunoscutul producător de mobilier IKEA este acuzat că exploatează...

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...