sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăLa ziActualitateParcuri eoliene în Marea Neagră: SUA și România au discutat despre o...

Parcuri eoliene în Marea Neagră: SUA și România au discutat despre o colaborare în producția de energie electrică offshore

Oficiali români și americani au discutat miercuri la Washington despre o posibilă colaborare bilaterală pentru instalarea unor parcuri de eoliene în Marea Neagră, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe. Discuția are loc pe fondul demarării unor astfel de proiecte în mai multe state europene și nord-americane.

Informația apare în textul declarației comune privind dialogului strategic între România și SUA, după discuțiile de la Washington din aceste zile. Tot în documentul oficial e menționată și construirea în România a unei centrale nucleare cu reactoare modulare mici ale companiei americane NuScale, „primele de acest fel construite de SUA, până în anul 2028”.

  • Declarația comună privind cea de-a Șaptea Reuniune a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale Americii

Textul următoarei declarații a fost emis de Guvernele României și Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a șaptea Reuniuni a Dialogului de Parteneriat Strategic:

Guvernele României și Statelor Unite ale Americii au organizat, în data de 9 noiembrie 2021, la Washington D.C., cea de-a șaptea reuniune a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale Americii, precedată de consultările politico-diplomatice dintre ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și secretarul de stat al SUA, Antony J. Blinken, care au avut loc pe 8 noiembrie.

Acest angajament bilateral are loc într-un moment simbolic, în care România și Statele Unite ale Americii sărbătoresc împlinirea a zece ani de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii și semnarea Acordului privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România.

Materialul complet poate fi citit pe G4MEDIA.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE