Cioroianu: Biblioteca Națională va prelucra, cu prioritate, teza lui Bode

Data:

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României, a afirmat că, în urma polemicilor iscate pe Facebook privind accesibilitatea tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, lucrarea va fi prelucrată cu prioritate. Cioroianu susține că lucrarea nu a fost niciodată secretizată.

„Pentru toți cei interesați – inclusiv dna Emilia Șercan: Cartea ministrului L.N. Bode este la Biblioteca Națională a României, n-a fost nici o clipă secretizată, ci doar pe fluxul normal de prelucrare a datelor (foto 1-3).

Dată fiind polemica lansată (fără voia sau implicarea BNaR) am dispus, în mod excepțional, prelucrarea cu prioritate a acestei cărți, din care un exemplar va fi, din zilele următoare, la dispoziția publicului.

În mod normal, potrivit fluxului de lucru, cartea ar fi fost prelucrată în următoarele 6-8 săptămâni.

În privința valorii sau originalității cărții, autorul și contestatarii săi pot discuta pe mai departe, dar rog să se rețină că BNaR e doar păstrătoarea cărților și nu are nici o atribuție de verificare, validare sau control a cărților depuse.

Citește și: USR a început transcrierea tezei de doctorat a lui Lucian Bode. Lucrarea nu poate fi copiată decât manual

Cartea aceasta, printre alte titluri, a fost trimisă la BNaR la inceputul anului 2022 de către editura care le-a publicat. Din cele 7 exemplare, 4 vor pleca, după prelucrare, la Biblioteca Academiei din București, la BCU Cluj, BCU Iași, și BCU Timișoara.

Cele 3 exemplare rămase la BNaR, din orice carte, se împart astfel: un exemplar intra in Depozitul legal intangibil, un exemplar este disponibil la raft, un exemplar este destinat schimbului cu alte biblioteci.

În fiecare lună, la BNaR ajung (repet: lunar) între 1800 – 2500 de titluri de carte, fiecare în câte 7 exemplare, plus câteva sute de cursuri, plus cca 2000 – 2500 de periodice. Este de la sine înțeles că prelucrarea lor și transportul în țară sunt foarte cronofage.

Prezumțiile, aluziile, ironiile etc. din diverse postări ale dnei Șercan (referitoare la BNaR) nu-i fac cinste, ba chiar coboară în ridicol un demers al d.sale pe care eu l-am crezut serios, a scris Cioroianu pe Facebook.

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României, a lansat un val de jigniri și acuzații pe Facebook la adresa unor internauți care au contestat modul în a acționat în cazul lucrării de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode. sursa foto – Adrian Cioroianu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...

Statul român este dator cu milioane de euro către producătorii de filme din străinătate

Statul român este dator cu milioane de euro către...