Ciprian Ciucu a demisionat de la șefia PNL București. Cine îi va lua locul

Data:

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că și-a depus marți demisia din funcția de președinte al organizației PNL București.

„Unicul motiv pentru care am luat această decizie este timpul. În acest context, Sectorul 6 are mult mai mare nevoie de mine iar eu am nevoie de timp pentru a mă ocupa de numeroasele proiecte pe care le-am început.

Unele sunt deja finalizate, așa cum știți, iar altele sunt în derulare. Pentru a le vedea devenite realitate este nevoie ca tot timpul și energia mea să le dedic oamenilor din #Sectorul6.

Le urez succes colegilor din organizația PNL București, colegilor din Consiliul General și le spun că toate proiectele noastre pot fi duse la îndeplinire cu dedicare și seriozitate. De astăzi înainte pentru mine va fi și mai multă administrație dar și mai puțină politică”, a anunțat Ciprian Ciucu.

Citește și: Cartea cu „lista putiniștilor”, restrasă de pe piață de editură. Somații și amenințări cu judecata

Cine îi va locul lui Ciprian Ciucu

Surse liberale au menționat pentru PRESShub că demisia primarului de la Sectorul 6 vine în contextul în care liberalii ar fi fost nemulțumiți de faptul că Ciprian Ciucu nu ar suficient de dur în pozițiile sale publice despre primarul general Nicușor Dan (independent) și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR).

Mai mult, consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului București colaborau cu Nicușor Dan și USR și au adoptat mai multe proiecte propuse de cele două părți.

Prin urmare, la conducerea filialei din București a PNL va fi adusă o persoană care să fie mult mai activă în această direcție. Potrivit surselor PRESShub, ar fi vorba despre Sebastian Burduja, în prezent ministrul Digitalizării.

Presiuni PSD ca liberalii să se hotărască ce fac cu Nicușor Dan

Demisia lui Ciprian Ciucu vine la o lună după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Partidul Naţional Liberal ar trebui să îşi asume „dezastrul” din Bucureşti, pentru că l-a susţinut pe Nicuşor Dan drept candidat la Primăria Capitalei.

Domnul Nicuşor Dan a fost votat. Nicuşor Dan este candidatul Partidului Naţional Liberal şi al USR. Să şi-l asume. Nu contează că suntem în coaliţie. Să îşi asume Partidul Naţional Liberal dezastrul din Bucureşti. Doamna Clotilde, chiar dacă este din partea USR, este candidat şi primar susţinut de către Partidul Naţional Liberal şi de către USR”, a spus Ciolacu la România TV, în ianuarie.

Tot în urmă cu o lună, G4 Media a relatat că, prezent la Conferinţa judeţeană a organizaţiei judeţene PSD Vaslui, președintele social-democraților Marcel Ciolacu le-a transmis liberalilor că trebuie să se hotărască dacă vor să continue actuala coaliție, avertizându-i, totodată, că nu se poate să aibă pretenția de a intra la guvernare alături de PSD, în timp ce plan local sunt încheiate alianțe cu USR-ul.

„Cred că domnii de la PNL cu care constituim coaliţia de guvernare ar trebui să se hotărască. Nu putem local să facem coaliţii cu USR si să susținem un astfel de primar, iar la Bucureşti să facem o coaliţie şi un guvern împreună. Trebuie să încetăm cu acest dublu aspect politic, atât local, cât şi central şi să ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la Primăria Capitalei. Partenerii noştri trebuie să-şi asume. Ori şi-l asumă pe domnul Nicuşor Dan, care a fost candidatul susţinut de către PNL şi actuala majoritate cu USR, ori încearcă să menţinem coaliţie cu noi, care a funcţionat. Eu consider că, alături de colegii mei am luat decizia corectă de a constitui această coaliţie, cel puţin până în anul 2024”, a menționat Marcel Ciolacu.

Nicușor Dan, susținut de PMP

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat marți la finalul unei întâlniri cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că PMP îl susține pe edil la alegerile din 2024. PMP are 5 din cei 55 de consilier generali Consiliul General al Municipiului București.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...