marți, 25 ianuarie 2022
AcasăLa ziPoliticăCiprian Ciucu spune că alianța dintre PNL și PSD va dura „maxim...

Ciprian Ciucu spune că alianța dintre PNL și PSD va dura „maxim doi ani”

Preşedintele PNL Bucureşti şi primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu este de părere că alianţa de guvernare dintre PNL, PSD şi UDMR va dura „maxim doi ani”.

El este de părere că PNL „a pierdut mult” în alianţa cu PSD, el afirmând că acesta este un lucru care „ţine de evidenţă”. Ciucu avansează scenariul în care, cu un an înainte de alegerile din 2024, PSD să renunţe la guvernare, iar PNL să ajungă să facă guvern cu susţinere minoritară în Parlament.

Întrebat duminică, într-o emisiune la Prima Tv, cât crede că va rezista Guvernul format din PNL, PSD şi UDMR, Ciprian Ciucu a răspuns: „maxim doi ani”.

Întrebat pe ce calcule se bazează atunci când face o astfel de estimare, Ciucu răspunde: „Aşa cred eu”.

„Când ai două partide mari, totdeauna în cadrul acestor partide apare opoziţia şi opoziţia din PSD va apărea la Marcel Ciolacu. Şi ce o să-i reproşeze? Că a făcut alianţă cu PNL. E posibil ca şi în PNL să apară opoziţie. Ce o să reproşeze? Despre ce vorbim? Să vedem”, explică liderul PNL Bucureşti.

Întrebat dacă în opinia sa se va ajunge la rotaţia partidelor în fruntea Executivului, Ciucu afirmă că nu are un răspuns, având în vedere ineditul situaţiei.

În ceea ce priveşte atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis favorabilă alianţei cu PSD, după criticile aduse acestui partid în campania electorală, Ciprian Ciucu a afirmat:„ No comment”.

„Nu ştiu de unde. Nu cred că este o apetenţă. Eu am cerut mai multe explicaţii în partid, nu neapărat cu privire la dacă ne-ar fi dus Klaus Iohannis (într-o alianţă cu PSD- n.r), eu am cerut explicaţii cu privire la deciziile pe care le luăm noi împreună, nu îi cer eu socoteală preşedintelui ca să nu se înţeleagă… Dar în fine, aici am ajuns. Au fost foarte multe explicaţii şi unele dintre ele foarte bune”, mai afirmă Ciprian Ciucu, scrie News.ro.

Preşedintele PNL Bucureşti consideră că PNL „a pierdut mult mai mult” în coaliţia cu PSD.

Articolul complet, în REVISTA 22.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE