Citiţi cu atenţie ce scrie în asigurare! Avea RCA, dar va plăti din buzunar despăgubirile uriaşe, de peste 200.000 lei

Data:

Şoferul ieşean în cauză a provocat un accident mortal. În cazul plăţii despăgubirilor pentru familia victimei, deşi acestea sunt în mod normal suportate de asiguratorul RCA, s-a ajuns în instanţă. Judecătorii au considerat că nu e vorba de culpă, ca să plătească asiguratorul, ci de „intenţie”. O intenţie însă indirectă, interpretată prin faptul că şoferul s-a urcat beat la volan. Iată argumentele judecătorilor!

Un ieşean va trebui să plătească din propriul buzunar despăgubirile civile datorate familiei victimei unui accident pe care l-a provocat. Conform legii, asigurarea de răspundere civilă acoperă situaţiile în care evenimentul rutier s-a produs din culpa şoferului. Magistraţii Tribunalului au ajuns însă la concluzia că în cazul lui Octavian David lucrurile stau altfel: nu e culpă, ci intenţie. Una indirectă, e drept.

Iată faptele!

Pe 11 decembrie 2015, David se îndrepta dinspre Iaşi spre satul Păun. Se urcase la volan, deşi avea o alcoolemie de 1,7‰. Dacia sa se afla pe prima bandă a drumului. După ce a devansat o ambulanţă care se deplasa pe banda a doua, a abordat o curbă deosebit de periculoasă la stânga cu o viteză de 99 km/h. La ieşirea din viraj, s-a trezit în faţă cu I.C., care se angajase în traversarea neregulamentară a străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure. David a frânat şi a virat dreapta pentru a ocoli pietonul, dar automobilul a derapat, lovind pietonul cu portiera stânga faţă. În urma impactului, victima a fost proiectată prin aer, fiind aruncată pe marginea drumului. Pietonul, el însuşi băut, a decedat în aceeaşi zi la spital. În 2017, David a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, iar societatea de asigurări Astra SA, la plata a 205.800 lei ca despăgubiri. La data accidentului, Astra SA intrase de o săptămână în procedură de faliment.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“