joi, 27 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateCîțu va prezenta marți execuția bugetară la șase luni

Cîțu va prezenta marți execuția bugetară la șase luni

Premierul Florin Cîțu a declarat luni seara că execuţia bugetară la şase luni va fi prezentată public marţi în contextul în care a primit rapoartele de la ministere și cheltuielile cu personalul sunt mai mici, ca procent din PIB.

„De la toate ministerele am rapoartele, execuţia la toate ministerele. Mâine dimineaţă veţi vedea şi dumneavoastră execuţia bugetară la şase luni. Pe ministere o am şi pe toţi ordonatorii de credit, pentru că am început rectificarea bugetară săptămâna trecută, deci avem la toate ministerele”, a declarat premierul.

Potrivit acestuia, comentariile lui Ilie Bolojan în privința execuției bugetare nu sunt pertinente întrucât reforma este pe un trend pozitiv.

„Nu cred, nu ar putea să spună aşa ceva, pentru că ar fi o eroare din partea domnului Bolojan să spună aşa ceva. Investiţiile sunt la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, din ce mă uit eu acum şi pe execuţia bugetară. (…) Am văzut comentariul domnului Bolojan, pe de o parte, sunt lucruri unde are dreptate, unele lucruri unde nu are dreptate. De exemplu, la reforme – reformele sunt făcute deja şi veţi vedea la execuţia bugetară că avem cheltuielile cu personalul, ca procent din PIB, mai mici, anul acesta, este prima oară după foarte mulţi ani. Dacă asta nu e reformă, ce mai e reformă? Am început, deja, pentru companii să avem anumite reforme”, a subliniat Florin Cîțu.

De asemenea, acesta a mai spus nu este de acord nici cu afirmaţiile lui Bolojan în ceea ce priveşte împrumuturile.

„Am văzut un comentariu pe împrumuturi. Acolo iarăşi nu sunt de acord cu domnia sa, pentru că anul acesta este primul an şi nu ştiu de ce face acest comentariu, dar este primul an în care ne împrumutăm doar pentru investiţii, deci respectăm regula de aur a fiscalităţii, iar creşterea economică din primul trimestru este bazată doar pe investiţii. Şi, atunci, am putea să punem aceste comentarii doar într-un context politic, nu într-un context economic, pentru că, acolo, economic nu este niciun fel de justificare pentru aceste comentarii”, a conchis premierul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE