Ciucă, după ce Ciolacu a suspendat negocierile pentru noul guvern: Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid

Data:

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat sâmbătă după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat suspendarea negocierilor politice până la rezolvarea crizei din educație și a problemei pensiilor speciale. Liderul PNL a declarat că ”tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid” și a anunțat pentru duminică negocieri cu sindicatele din educație.

Potrivit lui Ciucă, „PNL a cerut respectarea Protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor. Soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare. În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale”.

Premierul a mai transmis că tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menține stabilitatea și echilibrul guvernării.

„Doar cu seriozitate si responsabilitate putem depăși acest moment și asigura o guvernare funcțională pe mai departe. Mâine, la ora 12:00, am convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuții.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Marcel Ciolacu suspendă negocierile pentru noul guvern până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related