Clădiri-emblemă, ruinate de fantomele tranziției

Data:

Până în 1990 era una dintre clădirile emblematice ale Reșiței. Era punct de reper pentru cei care nu cunoșteau prea bine orașul. Acolo te duceai să expediezi o scrisoare sau o telegramă și tot acolo vorbeai la telefon cu prietenii, rudele, iubiții și iubitele aflate la distanțe de sute de kilometri. Vorbim de clădirea pe care noi toți o știam după denumirea scurtă P.T.T.R. din din cartierul Lunca Bârzavei. Altfel spus, Poștă-Telegraf-Telefon-Radio, patru într-o singură clădire.

Toate acestea erau pe vremea în care nu se inventase telefonia mobilă, curieratele poștale, iar privatizarea ne era un termen străin.

După 1990, încetul cu încetul am avut parte de toate. Poșta s-a despărțit de Telefoane, oficiile poștale și-au restrâns activitatea într-o cămăruță de câțiva metri pătrați, au apărut telefoanele mobile, internetul și Facebookul și s-a terminat cu scrisorile și cărțile poștale.

Doar clădirea a rămas, trecând de la statul român în proprietatea ba a grecilor, ba a nemților. Practic, ea există, dar e abandonată, ca să parafrazez o replică a Pamelei din celebrul serial american Dallas, dată iubitului ei: „Bobby, te iubesc, dar nu mai pot să rămân cu tine”.

Citește articolul integral în Express de Banat.

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...