​Clădiri istorice restaurate sau aflate în curs de reabilitare din bugetul CJ Bistrița-Năsăud: Casa Matei Eminescu

Data:

Consiliul Județean (CJ) Bistrița-Năsăud a alocat în ultimii ani resurse considerabile pentru lucrările de restaurare și reabilitare a clădirilor istorice.

Din documentele programatice al CJ Bistrița-Năsăud, respectiv Strategiile de dezvoltare ale județului, se observă că acest domeniu a fost stabilit ca prioritate și deja încep să se vadă rezultatele. Multe din proiectele implementate de Consiliul Județean s-au realizat cu fonduri europene și le vom prezenta într-un alt articol.

Pentru că Patrimoniul cultural național este un domeniu foarte important din perspectiva noastră, am decis să prezentăm într-o serie de articole mai multe proiecte importante de reabilitare realizate deja sau aflate în curs de implementare.

Primul articol se referă la Casa Matei Eminescu, cum o cunoaștem în mod colocvial, pentru că acolo a locuit la Bistrița, fratele marelui poet Mihai Eminescu. Despre Matei Eminescu se cunoaște faptul că a locuit la Bistrița din 1924 până la moartea sa în 1929. Imobilul în care acesta a stat este o construcție de la începutul secolului XX, respectiv din anul 1912, cu elemente arhitecturale din curentul Art Nouveau, una dintre cele câteva clădiri din Bistrița construite în acest stil.

Citește articolul integral pe Saptamana.online

Citește și: Concerte pe Siret, ediţia a II-a. Muzica, arhitectura și peisajul cultural unesc comunitățile locale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: saptamana.online)

Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist.Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai mari amenințări cibernetice și cele mai afectate sectoare

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică.

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...