„Clarvăzătoarea” lui Teodosie a prestat servicii de „clarviziune” și pentru Corneliu Vadim-Tudor. Apare în stenogramele DNA despre Arhiepiscopul Tomisului

Data:

spot_img

„Clarvăzătoarea” lui Teodosie a prestat servicii de clarviziune și pentru Corneliu Vadim-Tudor, fostul lider al Partidului România Mare, în 2008. Politicianul a angajat-o pe Aneta Badiu la Parlament, ca expert parlamentar, potrivit relatărilor presei, din urmă cu 15 ani.

Preotul Eugen Tănăsescu, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui IPS Teodosie, a demisionat, joi, din funcţia de consilier media şi purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Decizia a venit după ce în presă a apărut o înregistrare audio, în care Eugen Tănesescu vorbește despre influența pe care Aneta Badiu ar avea-o asupra înaltului ierarh din Dobrogea.

„Mie nu-mi place atitudinea ei, genul ăsta de om îmi repugnă. O văd cum stoarce informații“, declară preotul, în înregistrarea distribuită de presă.

Citește și: A stat 4 luni cu piciorul rupt, într-un centru. Procurorii au închis dosarul. Acum are mâna ruptă

Cine este Aneta Badiu

„Clarvăzătoarea” lui Teodosie a prestat servicii de clarviziune și pentru Corneliu Vadim-Tudor. Femeia a fost angajată doi ani la grupul PRM din Camera Deputaților, pe post de expert parlamentar, în mandatul 2006-2010.

Presa relata, în 2008, că aceasta ocupa fotoliul de la Parlament doar pentru a-i ghici liderului PRM viitorul. Contactata de Cotidianul, Aneta Badiu a negat faptul că ar fi clarvăzătoare, dar nici nu a vrut să spună care sunt ultimele ei realizări în calitate de expert parlamentar.

Între 2009-2014, Aneta Badiu a fost consul coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv, fiind și atunci implicată într-un scandal referitor la atitudinea disprețuitoare pe care o avea față de cei care îi cereau ajutorul la consulat.

„Clarvăzătoarea” lucrează și cu IPS Teodosie tot din anul 2008.

Aneta Badiu, în stenogramele DNA

În 2017, numele său apărea în stenogramele dintr-un din dosarele în care DNA l-a trimis în judecată pe arhiepiscopul Tomisului.

NETA BADIU – Auziţi, da’ staţi puţin. Cine s-a ocupat efectiv de, de alea? De NAZARCEA?
TEODOSIE – Păi cine? Preotul AURELIAN (Aurelian Ștefan, inculpat în același dosar n.n)
ANETA BADIU – Atuncea.., atuncea îl trimiteţi pe AURELIAN.
TEODOSIE – Nu îl trimit. CEZAR a spus că dă el. Nu-i nevoie de mine. (Cezar Axinte, consilier juridic în Arhiepiscopie; conform presei a fost avocat al unor clanuri de cămătari din Constanța n.n) TEODOSIE – Că dă el răspunsurile, nu e nevoie de mine.
ANETA BADIU – Cine dă răspunsurile?
TEODOSIE – CEZAR mi-a zis că n-are nevoie de mine şi chiar el mi-a zis că nu vrea pe altcineva. Numai pe părintele vicar.
ANETA BADIU – Am înţeles. Înseamnă că.., că nu vrea să se ştie…, înseamnă că şi CEZAR ştie de alţii că sunt nenorociţi…
TEODOSIE – Ştie, ştie.
ANETA BADIU – Nu-l ridicai mata în slăvi, că m-apucă dracii?! Nu-l ridicai în slăvi?
TEODOSIE – Poftim?
ANETA BADIU – Îl ridicai în slăvi mata pe jegul de AURELIAN.
TEODOSIE – Nu. El chiar a avut nişte chestii.

ANETA BADIU – Da, da. Lasă-mă cu chestiile că eu ştiu mai bine, că eu vineri am fost acolo, da? Într-un loc.
TEODOSIE – Da.
ANETA BADIU – Lasă. Nu mai pot să-ţi zic. Bun. Atunci să vină ăsta şi să nu ştie CEZAR… ăă.., o să vorbesc eu cu COSMA (Arhimandrit Cosma Mitu – vicarul Arhiepiscopiei, starețul mănăstirii Peștera Sf. Andrei n.n) să mi le.., ă, întrebările să vi le dea dumneavoastră şi după aceea să.., să mi le pună pe Whatsup, că nu vreau ca CEZAR să ştie că mă bag.

Contactată telefonic de Ziua de Constanța, în urmă cu șase ani, Aneta Badiu a confirmat că știe că numărul său apare în stenogramele DNA, dar susține că altcineva l-a sunat pe Teodosie de pe telefonul ei.

IPS Teodosie neagă ce susține fosta lui mână dreaptă

Arhiepiscopia Tomisului declară azi, după demisia lui Eugen Tănăsescu, că relația înaltului ierarh cu Aneta Badiu, este una „tangențială“. Noul purtător de cuvânt susține că între ierarhul Tomisului și Aneta Badiu este o relație personală.

„În cel mai bun caz ea ar putea fi una tangențială, contextuală, prilejuită de exercitarea misiunii arhierești de-a lungul unui sfert de veac. Doamna Badiu nu a avut și nu are calitatea de sfătuitor al Arhiepiscopiei Tomisului, ori al Ips Teodosie. (…)

Citește și: Statul este prezent în 219 consilii de administrație. Venitul mediu al unui membru: 10.000 de lei

Presupunerea că  există o legătură a Arhiepiscopiei Tomisului cu doamna. Badiu se bazează pe discuții colocviale între un preot și enoriașa sa, amândoi colaboratori ai Radio Dobrogea la momentul respectiv, interceptate ilegal – in accepțiunea noastră – de către una dintre părți. Alte informații nu există în evidența Arhiepiscopiei Tomisului cu privire la doamna Badiu“, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Românii și nostalgia comunismului. De ce îl consideră un trecut „mai sigur și mai bun”

Marea majoritate a populației recunoaște o serie de aspecte...

Sebastian Burduja: Încă 150 de milioane de euro investiți în sectorul energetic românesc

Sebastian Burduja anunță, într-o postare pe Facebook, investiții de...

Serbia renunță la armamentul rusesc, marcând o distanțare istorică de influența Kremlinului | Aktual24

Serbia renunță la armamentul rusesc, într-o mișcare care subliniază...