Clinica BRAINFIT NEUROFEEDBACK, primul PARTENERIAT EDUCAȚIONAL cu o școală din România (P)

Data:

Neurofeedback-ul reprezintă un sistem care poate fi folosit pentru a-i ajuta pe elevi să obțină performanțe educaționale. Tehnologia Neurofeedback îi ajută să se concentreze și să rămână concentrați pe sarcinile primite, prin monitorizarea undelor cerebrale, care apoi se ajustează în consecință, astfel încât elevul să știe exact ce nivel de efort sau de concentrare ar trebui să aibă în orice moment în timpul orei (ușurință).

Neurofeedback oferă o modalitate atractivă de a crește performanța elevilor la școală.

Numeroase cercetări arată că elevii care au demonstrat abilități mari de învățare vor continua să se îmbunătățească în timp, dacă primesc o pregătire continuă. În același timp, cei care nu înregistrează îmbunătățiri sau ale căror note scad s-ar putea să nu recupereze niciodată, deoarece profesorii nu știu ce să facă pentru a-i ajuta

Există un motiv pentru care neurofeedback devine din ce în ce mai popular în rândul elevilor, beneficiile sunt dovedite pentru a crește concentrarea și funcția cognitivă: succesul academic, cu o utilizare regulată!

Un studiu recent realizat de către Universitatea din Amsterdam a demonstrat eficacitatea neurofeedback-ului în reducerea stresului școlar și îmbunătățirea performanțelor acestora. Elevii participanți la cercetare au beneficiat de 10 sesiuni de neurofeedback, timp de 3 săptămâni consecutive.

Rezultatele au fost impresionante: îmbunătățirile constatate în testele psihologice au fost semnificative, iar acest lucru s-a văzut și în performanțele elevilor la școală.

Prin acest proiect, ne dorim ca tot mai mulți elevi să beneficieze de rezultatele terapiei neurofeedback și pentru acest lucru am implementat în cadrul școlii un soft neurofeedback care să-i ajute să acceseze terapia în mod regulat (în medie de 3 ori/săptămână, câte 20-25 minute pentru fiecare ședință) sub stricta supraveghere a unui psiholog și a unui terapeut neurofeedback din cadrul clinicii.

Echipamentul special folosit de către clinica Brainfit Neurofeedback
Echipamentul special folosit de către clinica Brainfit Neurofeedback

Ce se întâmplă, mai exact, în timpul terapiei Brainfit Neurofeedback

Procesul terapeutic este unul distractiv, interactiv, plăcut și eficient, iar abordarea este una personalizată.

● Terapeutul aplică electrozi la nivelul scalpului, pentru a înregistra activitatea undelor cerebrale.

● Semnalul este procesat de sistemul de neurofeedback și sunt extrase informații despre anumite frecvențe ale creierului. Unele frecvențe ale undelor cerebrale se doresc a fi potențate, iar altele, diminuate.

● Arătăm fluxul activității cerebrale persoanei care urmează tratamentul, sub forma unor succesiuni de imagini/jocuri video/filme. Practic, e că și cum ai juca jocuri video cu propriul creier. În cele din urmă, activitatea creierului este antrenată pentru atingerea performanțelor dorite.

● Terapeutul urmărește anumite frecvențe și alege cum poziționează electrozii, în concordanță cu simptomatologia fiecărei persoane.

Sesiune demonstrativă de terapie neurofeedback
Sesiune demonstrativă de terapie neurofeedback

Argumentele terapeutul clinicii BrainFIT, DELIA RUS ?

Cei care vin la cabinet prezintă stări anxioase, depresive, sindrom burn-out , tulburări de somn, descriu și probleme de atenție, concentrare, dificultăți de memorie.

În cadrul cabinetului BRAINFIT, începem consultația sub motto-ul „Dă-ți voie să te bucuri”, cu o evaluare, unde completăm fișa medicală, iar apoi măsurăm statistic undele cerebrale alfa, beta, gama, delta teta, cât și alți parametrii specifici.

În baza raportului obținut, stabilim un protocol de antrenament personalizat Neurofeedback.

În timpul terapiei, clienții obțin un feedback în timp real, corelează ce gândesc și cum gândesc emoțiile trăite, ceea ce simt. Văd exact cum se întâmplă lucrurile la nivelul cortexului. Impactul este foarte puternic și acestea se întâmplă cu ajutorul sistemului computerizat, care afișează fluxul activității cerebrale.

Bineînțeles, toate acestea în baza protocolului stabilit de către terapeut.

Rezultatele se văd începând chiar de la prima ședință. Urmând cu rigurozitate programul de antrenament, cei care apelează la terapia noastră se simt încrezători, mai echilibrați emoțional, calmi, cu o putere de concentrare mai mare,  optimișți și, așa cum spunea una dintre participante, „îmi vizualizez viitorul într-o formă mai optimistă”.

Pentru ca obiectivele terapiei neurofeedback să fie atinse, propunerea standard de frecvență a antrenamentului este de 3 ședințe pe săptămână, cu un total de 20 ședințe de NFB.

Rezultatele înregistrate în cadrul cabinetului BRAINFIT ne îndeamnă să încurajăm populația să apeleze la această terapie neinvazivă – Neurofeedback.

Fericirea se antrenează.

Alături de o echipă de specialiști, cu un plan de tratament complex și într-un spațiu sigur și plăcut, ne putem regăsi zâmbetul și starea de bine.

De ce nu începând chiar de astăzi?

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...