Deraierea de la Roșiori, produsă din cauza CFR Călători. Minciuni oficiale

Data:

Deraierea de la Roșiori din această dimineață, a unui tren de marfă al DB Cargo Romania, putea să repete tragedia feroviară din Grecia. Oficialii CFR Călători au mințit în comunicatul oficial. De fapt, deraierea trenului de marfă s-a produs după ce acesta a fost lovit din spate de locomotiva aflată la tracțiunea trenului IR 1822 al operatorului feroviar de stat. arată clubferoviar.ro.

 Directorul general al Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), Laurențiu Dumitru, a confirmat oficial că locomotiva CFR Călători a lovit trenul de marfă.

Surse convergente din domeniul transportului pe calea ferată au făcut pentru Club Feroviar, sub protecția anonimatului, filmul evenimentelor din dimineața zilei de luni, 13 martie 2023.

Citește și: Pe urmele deținutului care a lăsat un bilet în zidurile Cazinoului din Constanța

Mecanicul, de la Depoul Craiova al CFR Călători, a preluat trenul IR 1822 la primele ore ale dimineții de luni. Trenul a circulat normal, până când mecanicul a depășit semnalul de block aflat pe galben.

Apoi, la ora 3,55, la km 101+300, locomotiva trenului IR 1822 a depășit, cu o viteză de aproximativ 50 km/oră, semnalul de intrare în stație, aflat pe culoarea roșie. Instalația autostop din cale a frânat trenul de călători, însă era prea târziu, pentru că a lovit cu o viteză de aproximativ 40 km/oră trenul 50514 aparținând DB Cargo Romania SRL, având la tracțiune locomotiva LEMA 031, care se afla pe linia 5 a stației CF Roșiori Nord. Ca urmare a coliziunii, marfarul a fost împins pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

În urma impactului, două vagoane din compunerea trenului de marfă au deraiat și s-au răsturnat. Trenul DB avea 26 de vagoane platformă și transporta autoturisme de la Ford Craiova către Palas Constanța.

Continuarea, în Club feroviar!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Club Feroviar

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

„Uite ce frumos aranjează Chirica grădinile, a renunțat la...

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de...

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023....

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de spionaj a Chinei

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de...