CLUJ – Piața imobiliară a luat-o razna, la început de an

Data:

La începutul noului an, 2022, piața imobiliară a luat-o razna. Cea mai semnificativă creștere a fost înregistrată în capitala Transilvaniei, Cluj-Napoca.

Aici prețul mediu solicitat de către vânzătorii de apartamente ajunge la 2.105 euro pe metru pătrat util la începutul lui 2022.

Indicele imobiliare.ro arată un avans lunar de 2,6%, de la 2.051 de euro pe metru pătrat.

În spatele acestei cifre se află o creștere de 2,1% pe piața rezidențială veche (de la 2.069 la 2.113 euro pe metru pătrat), iar, pe de altă parte, un plus de 2,9% pe piața nouă (de la 2.038 la 2.097 de euro pe metru pătrat).

Ce a dus la un nou „boom” în imobiliare?

Scumpirea locuințelor a fost cauzată de mai mulți factori, între care se numără cererea mare, dar nu numai.

Scumpirea materialelor de construcție contribuie și ea la majorările prețurilor în imobiliare, la fel și dificultatea de a obține noi autorizații de construire:

„În ciuda avansului de două cifre consemnat pe parcursul lui 2021, noul an începe cu perspectiva unor alte majorări ale prețurilor solicitate pentru apartamentele din România, cel puțin pe segmentul locuințelor noi. La aceasta contribuie datele vehiculate în piață privind scumpirea materialelor de construcții, pe fondul pandemiei, dar și a terenurilor pretabile pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidențiale. Se adaugă dificultățile întâmpinate de dezvoltatori în procesul de obținere a noilor autorizații de construire, în tandem cu faptul că cererea pentru locuințe noi este majoritară în marile orașe – ajungând, potrivit datelor Imobiliare.ro, la 65%”, a declarat Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro, citat de MONITORUL DE CLUJ.

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum ar putea forțele aeriene israeliene să îngenuncheze Iranul | ANALIZĂ

Cum ar putea forțele aeriene israeliene să îngenuncheze Iranul,...

Un vis împlinit: povestea Elizei Dragomir

Un vis împlinit: povestea Elizei Dragomir. Frumoasa călătorie a...

Rușinosul eșec al iranienilor în ofensiva asupra Israelului |Aktual24

Rușinosul eșec al iranienilor în ofensiva asupra Israelului, acesta...

Discuții bilaterale România – SUA

Discuții bilaterale România - SUA voar avea loc în...