luni, 29 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCLUJ Prețurile chiriilor stagnează, apartamentele de vânzare se scumpesc. Cu cât se...

CLUJ Prețurile chiriilor stagnează, apartamentele de vânzare se scumpesc. Cu cât se închiriază un apartament în Cluj acum?

Piața imobiliară din Cluj a atins cote foarte ridicate înainte de pandemie, dar acum se întâmplă un fenomen interesant. Prețurile chiriilor stagnează, dar proprietarii de apartamente au succes mare în ceea ce privește vânzarea.

Deși chiriile „bat pasul pe loc” potrivit observatornews.ro, prețurile apartamentelor este în continuă creștere. Acest fenomen nu este resimțit doar la nivelul Clujului, ci și al altor orașe mari precum Capitala sau Timișoara.

Un studiu al unei agenții imobiliare din România arată că cele mai căutate locuințe rămân apartamentele, după care garsonierele sau casele. 

Cu cât se închiriază un apartament în Cluj

În ceea ce privește afacerea de închiriere de apartamente în prezent, lucrurile nu merg la fel de bine ca înainte pentru proprietari. Piața stagnează. 

Dacă vrei să închiriezi un apartament cu două camere prețul variază între 300 de euro și 550 de euro în Cluj-Napoca. Același spațiu se închiriază acum în București cu prețuri care variază între 300 și 600 de euro, iar în Timișoara se închiriază cu 250 – 450 de euro. Aceste prețuri variază în funcție de suprafață, zonă și starea imobilului. 

La închirierea de birouri s-au remarcat lipsuri mari, fiindcă din cauza pandemiei multă lume a renunțat la spațiu, fiind nevoiți să lucreze remote/de acasă.

Totuși, când vine vorba de închirierea unei garsoniere, în Cluj-Napoca chiriașii vor plăti între 200 și 350 de euro, sume decente pentru orașul de pe Someș. Tot între 200 de euro și 350 de euro se închiriază o garsonieră și în București, în timp ce în Timișoara chiriașii pot plăti doar 150-250 de euro pentru a sta într-o garsonieră, titrează MONITORUL DE CLUJ.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE