CLUJ – Program pentru salvarea animalelor sălbatice rănite sau în pericol: „Dacă vezi un accident nu trece nepăsător!”

Data:

Un program pentru salvarea animalelor sălbatice a fost pornit la Cluj. „Save the deer”, un proiect de intervenție, transport și recuperare a animalelor sălbatice aflate în pericol.

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB a anunțat un nou program care „sare” în ajutorul animalelor sălbatice.

Este vorba despre programul „Save the deer”, un program de intervenție, transport și recuperare a animalelor sălbatice rănite, aflate în pericol sau în afara habitatului. Pentru acest program, OPMCB colaborează cu mai mulți medici veterinari din Cluj și biologi.

De asemenea, obiectivul acestui program este de a crea „un fel de SMURD pentru animale”.

„Te-ai săturat să vezi sânge, pene, blană pe asfalt?”

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului se adresează celor care „s-au săturat să vada sânge, pene, blană pe asfalt” și prin acest program intenționează să le arate cum pot să ajute atunci când văd un animal rănit de mașină sau aflat în pericol:

„Ai observat uneori un animal sălbatic rănit sau rătăcit și nu ai știut ce să faci? Ți s-a întâmplat să vezi sau ți-au povestit cunoscuții despre o căprioară rănită, o vulpe, o pasăre lovită de mașină sau rătăcită, ba chiar un arici, o broască țestoasă sau să auzi că cineva a omorât un șarpe «diabolic»? (MONITORUL DE CLUJ)

Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: