sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăLa ziActualitateClujul va avea un Spital Pediatric Monobloc. Plaho Consultores-Consultanță Arhitectură, câștigătorii concursului...

Clujul va avea un Spital Pediatric Monobloc. Plaho Consultores-Consultanță Arhitectură, câștigătorii concursului de proiectare

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă stadiul a două dintre cele mai mari proiecte de infrastructură spitalicească gestionate de forul administrativ județean: Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

În ceea ce privește Spitalul Pediatric Monobloc, concursul internațional de soluții destinat proiectării primului spital public din zona Transilvaniei cu servicii medicale integrate în domeniul pediatriei și-a desemnat câștigătorii. În urma analizării celor 28 de oferte depuse, juriul concursului format din profesioniști recunoscuți în domeniu a decis ca serviciile de proiectare să fie încredințate firmei de arhitectură spaniole PLANHO CONSULTORES. S.L.P., PROFESSIONAL LIMITED COMPANY, în asociere cu 4B CONSULTANȚĂ ARHITECTURĂ S.R.L., valoarea estimată a contractului fiind de 31.721.928 lei, fără TVA.

”Clujul reprezintă un pol de excelență în ceea ce privește serviciile medicale furnizate în regiune și poate fi numit cu siguranță hub medical. Nu am dorit să construim o simplă clădire, ci un spital monobloc cu servicii pediatrice integrate, viziunea noastră urmărind dezvoltarea acestui domeniu pentru următorii 50 de ani. Viitorul Spital Pediatric, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale este deja cuprins în Planul Național de Relansare și Reziliență, cu un buget de 150 de milioane de euro”, a declarat Alin Tișe.

Citește articolul complet în Știrile Transilvaniei

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE