CNAIR: care este stadiul celor două proiecte de autostrăzi care vor traversa Moldova

Data:

Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol a participat la videoconferința organizată bilunar, în care sunt prezentate evoluțiile proiectelor de infrastructură rutieră din această regiune.

„Este foarte important să precizăm că în pofida unor dificultăți întâmpinate, căutam permanent soluții astfel încât să nu afectăm finanțarea acestui proiect, al autostrăzii A8. Totodată, pentru asigurarea finanțării prin fonduri europene acordăm o atenție deosebită acelor lucrări de mediu, astfel încât ele să nu crească exponențial valoarea proiectului și să nu pună în pericol finanțarea. Consultantul pentru mediu al prestatorului a stabilit necesitatea realizării a două ecoducte care trebuie sa fie amplasate pe secțiunile de la capetele A8, respectiv cele finanțate prin PNRR. Valoarea este de peste 37 de milioane de euro, pentru cele două ecoducte aflate la o distanță de 13 km respectiv 7 km de corpul autostrăzii. Există riscul ca aceste lucrări suplimentare să crească valoarea investiției astfel încât Rata Internă de Rentabilitate a proiectului să scadă, ceea ce ar periclita finanțarea din fonduri europene. Cu siguranță amplasarea acestor ecoducte va implica emiterea unor noi certificate de urbanism precum și realizarea unor noi studii pe teren (topografic, deminare, geotehnic, arheologic), titrează Vrancea24.

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul la europarlamentare | Eurobarometru

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul...

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei | G4Media.ro

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu,...