Coaliția de guvernare va cere Comisiei Europene renegocierea PNRR pentru a introduce proiecte de irigații și gazele din Marea Neagră

Data:

Liderii coaliției de guvernare au decis într-o ședință desfășurată vineri să ceară Comisiei Europene renegocierea programului național de reziliență (PNRR), un program de 29,2 miliarde euro care trebuie absorbiți până la finalul anului 2025.

”Este un context regional dificil, în care se prefigurează o criză alimentară și una energetică, așa că România va încerca să atragă fonduri din PNRR pe aceste zone”, a declarat pentru G4Media Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Principalele direcții pentru rediscutarea PNRR vor fi: proiecte de irigații, proiecte energetice, granturi pentru recapitalizarea firmelor și refacerea listei spitalelor modernizate.

Orizontul de timp pentru renegocierea PNRR este finalul lunii iulie. Ar însemna că guvernul are la dispoziție aproximativ două luni pentru a convinge atât Comisia Europeană, cât și statele membre, dat fiind că o refacere a PNRR trebuie aprobată și de Consiliul UE (reprezentanții statelor membre) cu unanimitate.

PSD, PNL și UDMR au convenit să încerce să convingă Comisia Europeană că în contextul regional complicat, luând în calcul politica de securitate alimentară a UE, să accepte repoziționarea unor capitole din PNRR pentru a reuși să introducă investițiile în irigații.

Reamintim că executivul european a respins proiectele de irigații din cauză că proiectele propuse inițial de guvern erau fie supra-consumatoare de energie, fie intens poluatoare, titrează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piedone și-a majorat salariul cu 50% în prima zi când s-a întors la primărie

Candidatul Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) la primăria Capitalei,...

Un semnal de alarmă pentru omenire. Ziua Pământului: „Planet versus Plastic”

Un semnal de alarmă pentru omenire. Ziua Pământului: „Planet...

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...