Coaliția de guvernare va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR

Data:

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro și a nunțat măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, inclusiv o evaluare lunară a stadiului absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR.

Guvernul a explicat și online în ce constră pachetul de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

  1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
  2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
  3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.
    Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c.

Evaluare lunară a stadiului absorbției fondurilor europene

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. „În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, precizează Guvernul României..

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: